Sari la conținut

S-au născut primii gemeni din embrioni conservați acum aproape 30 de ani! Întreaga poveste

Gemenii născuți în statul american Tennessee din embrioni înghețați de aproape 30 de ani au stabilit un nou record pentru cei mai vechi embrioni conservați vreodată din care a rezultat o naștere.

Embrionii au fost depozitați la aproximativ -128C în azot lichid la data de 22 aprilie 1992.

Rachel Ridgeway, mamă a patru copii din Oregon, a născut gemenii pe 31 octombrie. Tatăl, Philip Ridgeway, a spus că întregul proces a fost uluitor.

Embrionii gemeni au fost creați pentru un cuplu anonim căsătorit folosind fertilizare in vitro. Bărbatul avea peste 50 de ani și s-ar fi bazat pe o donatoare de ovule în vârstă de 34 de ani. Embrionii au fost păstrați într-un laborator de fertilitate de pe coasta de vest a SUA până în 2007, când cuplul le-a donat NEDC din Knoxville, Tennessee, pentru ca un alt cuplu să le folosească.

Embriologii de la clinica parteneră a NEDC, Southeastern Fertility, au efectuat apoi dezghețarea și transferul în uter la începutul acestui an. Într-o declarație, NEDC a spus că speră că vestea îi va „încuraja pe alții să experimenteze ei înșiși binecuvântările adopției de embrioni”.

Gemenii sunt primii copii pe care familia Ridgeway i-a avut prin fertilizare in vitro. Familia mai are alți patru copii cu vârste cuprinse între 1 și 8 ani, aceștia fiind concepuți natural.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!