Sari la conținut

Semne că nu ţi-ai mai dori încă un copil

Pentru unii este foarte clar că nu îşi mai doresc un copil. Pentru alţii este nevoie de mai mult timp. Mai ales mamele tind să viseze că la un moment dat vor ţine iar propriul bebeluş în braţe. 

Doar că între a visa la asta şi a face lucrul respectiv distanţa este foarte mare. Şi noi, mamele, ştim asta foarte bine. Aşa că nu ne întrebam dacă mai vrem un copil, ci mai ales ne întrebăm dacă am mai avea energie pentru încă un copil. Uite câteva semne care arată că pentru următorii ani a avea încă un copil nu este o opţiune pe care să o iei în calcul:

1. Auzi că o prietenă a rămas însărcinată şi nu simţi nicio urmă de gelozie. Ba chiar te gândești mai bine că i s-a întâmplat ei decât ție.

2. Nu îți pare rău că trece timpul. Nu simţi tristeţe la prima zi de şcoală a copilului fiindcă este încă un prag important care nu se va mai întoarce niciodată. Ci mai degrabă îți petreci timpul visând la vacanţele viitoare.

3. Atenţie mare la măsurile de contracepţie. Dacă eşti foarte atentă la acest aspect, ba chiar exagerezi un pic, cum ar fi să iei pilule şi să foloseşti prezervative, atunci chiar că nu mai vrei copii.

4. Te gândeşti cum va fi atunci când vei fi bunică? Este un semn că nu prea mai visezi la cum este să îngrijeşti proprii bebeluşi.

5. Ce simţi când vezi familii mari? Simţi invidie sau te bucuri că nu eşti tu în locul mamei care trebuie să răspundă celor 4 copii care fiecare vrea câte ceva?

6. Ce ai făcut cu lucrurile mici ale copiilor? Dacă deja le-ai dat înseamnă că ţi-ai răspuns singură la întrebare – nu te aştepţi să mai ai la ce să le foloseşti în viitor.

7. Cum reacţionezi la bebeluşii din jurul tău? Dacă ţi se pare că fac prea mult zgomot, prea multă mizere, că ar trebui să aibă mai mută răbdare sau orice altceva de acest gen înseamnă că nu mai ai chef de această fază chiar acum.

8. Ce simţi când ţii un bebeluş în braţe? Dacă te inunda fericirea şi te apropii cât poţi mai mult ca să îl miroşi poate că ai mai vrea unul. Dacă doar te bucuri că faci un serviciu cuiva atunci nu este cazul să te grăbeşti cu un nou bebe.

9. Visele despre sarcină sunt mai degrabă coşmaruri? Dacă te trezeşti şi te bucuri că nu este ceva adevărat atunci ai răspunsul tău.

10.Te uiţi la familia ta şi simţi că este completă. Fiecare avem în cap un ideal de familie, indiferent dacă ne este foarte clar sau nu. Dacă te uiţi la familia ta şi ţi se pare completă înseamnă că ai ajuns la un echilibru pe care nu ai de ce să îl strici.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti