Sari la conținut

Uleiul de soia poate ajuta la conceperea prin FIV

Femeile care au trecut prin proceduri repetate de inseminare artificiala pot beneficia de pe urma unui nou tratament de fertilitate care implica administrarea unui extract de ulei de soia.

Cercetarile din Marea Britanie au aratat ca tratamentul care foloseste Intralipid, un extract de ulei de soia, poate reduce riscul pierderii sarcinii si poate implusiona ratele de concepere de pana la sase ori.

Dr. George Ndukwe, director medical la Clinica de Fertilitate din Nottingham, a efectuat cercetarea si spune: „In fiecare zi, vad in clinica femei care au suferit numeroase cicluri FIV, toate cu acelasi rezultat negativ si nici un copil.”’

„De asemenea, vedem in mod regulat cupluri care au suferit traumele cauzate de avorturile spontane repetate. Oamenii vorbesc despre implicatiile financiare, dar cele emotionale sunt la fel de rele sau, as spune, mai rele.”

„Suntem dedicati in gasirea raspunsurilor, atunci cand natura nu merge bine. Aceasta infuzie este ieftina, bine tolerata si usor de administrat.”

Potrivit cercetarii, mai multe femei tinere cu o sanatatea aparent buna au suferit avorturi spontane recurente si nu au avut succes cu FIV deoarece sistemul imunitar respinge embrionul nou-implantat si il distruge.

Cercetatorii cred ca Intralipid contracareaza aceasta problema, pentru ca interfereaza cu semnalele sistemului imunitar de atacare a sarcinii.

In cadrul studiului, 50 de femei din grup au facut perfuzii intravenoase cu Intralipid, iar 46 nu au beneficiat de substanta pe baza de ulei de soia.

Citeste cand ai nevoie de FIV.

S-a observat ca jumatate din cele tratate cu acesta substanta au conceput, comparativ cu doar noua la suta dintre cele care nu au primit extractul de soia.

De asemenea, s-a observat ca doar doua avorturi spontane au avut loc in grupul de tratament, in timp ce in grupul de non-intraplipid au exstat 7 avorturi.

In plus, cercetatorii au descoperit ca 46 la suta din femeile care au primit Intralipid au dat nastere, comparativ cu doar patru din cele carora nu li s-a administrat tratamentul cu soia.

Cu toate acestea, expertii avertizeaza ca, in ciuda faptului ca tratamentul cu acest extract de soia este o procedura sigura, este nepotrivit pentru femeile cu alergie la ou sau la soia.

 

Sursa foto: hepta.ro

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!