Sari la conținut

„LaPrimulBebe” - campania de informare și conștientizare „Depresia postnatală există”

Deși depresia postnatală este o tulburare psihică întâlnită frecvent la mame, în România este încă un subiect tabu, fapt ce stă în calea informării corecte. La nivel mondial, 80% dintre femei trec, după naștere, prin ceea ce se cheamă ”baby blues”, iar 15-20% dintre nașteri sunt urmate de depresie postnatală la mame.

Din dorința de a crește conștientizarea asupra incidenței și modului de manifestare a depresiei postnatale și pentru a combate stigmatizarea mamelor, „LaPrimulBebe”, asociația fondată de Atena Boca, desfășoară în perioada 22-28 aprilie campania „Depresia postnatală există”,

Recunoașterea timpurie a semnelor și simptomelor acestei afecțiuni, de către familie sau de către medicul de familie, pediatru sau psiholog este vitală atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Tocmai pentru că subiectul continuă să fie unul tabu la noi în țară „LaPrimulBebe” inițiază online, în grupurile dedicate membrilor săi, o serie de postări informative care vor genera discuții, schimb de informații și povești. Totodată, pe pagina de Facebook a asociației va exista un event în care vor fi făcute publice infografice și informații utile. Mai mult, cei care doresc să se alăture acestui demers în online o pot face și prin dăruirea fotografiei de profil acestei cauze: o poză alb-negru și un mesaj de campanie scris de fiecare pe o foaie albă se pot transforma în poza de profil care susține campania.

Această campanie de informare și conștientizare a depresiei pre și postnatale se desfășoară pe canalele asociației „LaPrimulBebe”, singura comunitate din România premiată și susținută de Facebook, în contextul Zilei Internaționale a Sănătății Mentale a Mamelor (2 mai). - https://wmmhday.postpartum.net

Pe pagina de Facebook a asociației „LaPrimulBebe” se vor găsi, începând cu 22 aprilie, toate detaliile: https://www.facebook.com/La-primul-bebe-314103702027730/ .  


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!