Sari la conținut

A 24-a saptamana

Fatul acum cu o greutate de 550 g, are auzul bine dezvoltat si iti poate auzi vocea si bataile inimii. Reactioneaza la sunete puternice, voci familiare si muzica, studii numeroase indicand faptul ca bebelusii prefera muzica clasica, in mod special Vivaldi.

Vasele de sange din plamanii bebelusului se dezvolta, pregatindu-se pentru respiratie, incepe sa clipeasca, ochii deschizandu-se si inchizandu-se frecvent, iar genele si sprancenele sunt prezente.

 

In cazul in care s-ar naste acum, ar avea sanse de supravietuire de aproximativ 85%, cu o ingrijire corespunzatoare (in sectia de prematuri).

Odata cu progresul stiintei si al tehnologiei, un bebelus cu varsta intrauterina de 24 saptamani poate supravietui si in afara uterului daca este strict necesar, cu toate ca aproximativ 50% din bebelusii aflati in acesta situatie vor avea malformatii severe si permanente.

 

In cazul dumneavoastra se poate sa deveniti neindemanatica datorita schimbarii centrului de greutate, gingiile pot sa va sangereze un pic atunci cand va spalati dintii, iar buricul va iesi in afara.

Nu va alarmati pentru ca imediat dupa nastere va reveni la locul sau. De asemenea pot sa va apara vergeturi si o linie mai inchisa la culoare intre buric si osul pubian.

 

 

...urmatoarea saptamana

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!