Sari la conținut

Acidul folic, fundamental pentru o sarcina sanatoasa

Vitamina B9, sau acidul folic este fundamental necesara in perioada de sarcina. Mai mult, organismul feminin trebuie sa beneficieze de rezerve crescute de vitamina B9 inca inainte de momentul conceperii viitorului copil, pentru ca vitamina are un rol fundamental in primele saptamani de sarcina. Medicii recomanda ca inainte de sarcina aportul de vitamina B9 sa creasca cu circa 30% , adica un plus de 400 de micrograme pe zi, pe langa doza zilnica recomandata.

Deficitul produce malformatii

Masura este fundamental necesara pentru ca un deficit de acid folic poate sa duca la o inchidere anormala a tubului neural, cu efecte neurologice grave asupra viitorului copil. In primul semestru al sarcinii, medici recomanda suplimente de acid folic, tocmai pentru a prevenii problemele si pentru a sustine necesarul crescut de vitamina B9 de care organismul matern are nevoie. Dincolo de suplimente, vitamina B9 se gaseste in drojdia de bere, in toate frunzele verzi, leguminoase verzi, in nuci si alune, dar si in carne si branzeturi. Este evident, o data in plus, cat este de necesara o dieta echilibrata si diversificata.

Conceperea unui copil trebuie planificata

Ideea fundamentala este ca in momentul conceperii unui copil organismul femeii trebuie sa fie pregatit din toate punctele de vedere. Carentele de vitamine si minerale pot avea repercursiuni grave asupra dezvoltarii embrionului. De aici pleaca si necesitatea planificarii familiale, iar decizia de a avea un copil nu trebuie lasata la voia hazardului, spune Gallia.com.

Mai trebuie spus ca alimentatia si sustinerea organismului femieii insarcinate cu suplimente de minerale si vitamine nu este un moft, nu este o moda, ci este o necesitate si o garantie ca viitorul copil o sa fie sanatos. Ceea ce pana la urma este unicul lucru care conteaza.  

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro