Sari la conținut

Anglia: Spitalele permit acum accesul în saloane partenerilor, care pot asista la ecografii și chiar la naștere

Vezi gGalerie foto

Aceasta este știrea pe care toate femeile însărcinate o așteptau cu sufletul la gură! Orice spital din Anglia permite accesul partenerilor, pentru a asista la naștere.

Organizația de caritate Pregnant Then Screwed, care a făcut o campanie intensă pentru a aduce o schimbare, a împărtășit știrea pe Instagram spunând:

“AM REUȘIT!!! Înregistrările NHS arată acum că fiecare spital din Anglia și-a schimbat politica, la 8 luni după ce am început campania pentru ca acest lucru să se schimbe.”

Împreună cu Pregnant Then Screwed, o serie de organizații și persoane, inclusiv But Not Maternity, Birthrights, Make Birth Better, Alicia Kearns MP și Daily Mail, au luptat pentru acest rezultat, deoarece multe femei au fost nevoite să meargă singure la ecografii și să nască fără partener, din cauza preocupărilor privind răspândirea coronavirusului.

În decembrie anul trecut, NHS Anglia a recomandat femeilor însărcinate să li se permită însoțirea partenerului la programări, ecografii, travaliu și naștere. Însă a fost doar o cerere ca spitalele să-și revizuiască politicile, deci nu a existat nicio garanție că lucrurile se vor schimba.

Îndrumările de la NHS Anglia la momentul respectiv au arătat că partenerul unei femei însărcinate ar trebui văzut ca „o parte integrantă atât a îngrijirii femeii, cât și a bebelușului” - nu doar ca un simplu vizitator. Semnificația acestui lucru a fost confirmată din nou în comentariile de pe postarea de Instagram de la Pregnant Then Screwed.

O femeie a comentat la postare: Mulțumesc pentru efort! La 7 zile după scan-ul de 12 săptămâni, când am mers din nou la ecografie, am aflat că bebelușul meu nu a supraviețuit. La ambele ecografii am fost singură. Totuși mă bucur că nu a mai fost nimeni nevoit să treacă prin așa ceva singur. Este inuman.

O inițiativă similară, în România, a avut-o și Ana Szabadszalasi, Consultant în Nutriție, care i-a trimis o scrisoare domanei Ministru al Sănătății, explicându-i de ce este important ca tatăl copilului să participe la naștere. Ana a vorbit din propria experiență pe care a avut-o chiar anul acesta, în noaptea de Revelion, când a născut singură, fără prezența și suportul partenerului ei. Ea a spus pe contul ei de socializare că a avut parte de o naștere traumatizantă, o spitalizare la fel de traumatizantă și un postpartum greu.

Sursa
 
 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!