Sari la conținut

De ce este a doua sarcina mai usoara

Teoretic a doua sarcina si a doua nastere sunt mai usoare decat prima. Cu toate acestea fiecare sarcina este unica, asa ca nu este exclus ca a doua sarcina si a doua nastere sa fie mai dificile decat prima. Depinde de forma fizica a femeii, de greutatea si pozitia copilului de probleme legate de sarcina si de starea generala a femeii.

Statistic vorbind, insa, a doua oara este mai usor decat prima data.

A doua sarcina este mult mai linistita, emotiile exista dar nu mai ating intensitatea de la prima sarcina. La aceasta stare contribuie in buna masura experienta.

La a doua sarcina femeile sunt mult mai linistite, pentru ca sarcina anterioara si nasterea primului copil sunt repere si invata sa se auto-evalueaze mult mai bine si mai obiectiv. In plus creste si rezistenta la durere si scade nivelul de stres pentru ca stiu la ce pot sa se astepte.

Un alt aliat la adoua sarcina este memoria corpului. Daca la prima sarcina, corpul trece prin transformari noi, la a doua, organismul in sine este obisnuit cu ele si se adapteaza mai usor.

La a doua nastere, femeile merg la maternitate mult mai aproape de momentul nasterii, probabilitatea alarmelor false scade, au mai putine contractii decat prima data, iar durata travaliului este mai scurta.

Citeste si:

Al doilea copil

Cum anunti a doua sarcina

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!