Sari la conținut

Cum alegi pediatrul bebelusului

Este esential ca bebelusul sa aiba un pediatru care sa il urmareasca in primele luni de viata, mai ales daca esti la primul copil. Si el nu este foarte usor de gasit, intrucat nevoile voastre sunt foarte mari in aceasta perioada. Asa ca trebuie sa il cauti inca din ultimul trimestru de sarcina.

 

Ce ar trebui sa iti doresti de la un doctor pediatru?

- Sa faca mai mult decat vaccinurile obligatorii. El trebuie sa iti ofere sfaturile esentiale despre ingrijirea copiilor, de la temperatura pe care sa o aiba in casa, pana la diversificarea alimentatiei.

- Sa fie interesat de prevenirea bolilor, nu de tratarea lor. In primele luni bebelusii trebuie monitorizati constant, pentru a vedea ca se dezvolta cum trebuie. Si sunt perioade in care au nevoie de suplimente alimentare. Exista un calendar de vaccinari obligatorii. Exista un set de analize care ar trebui efectuat anual. Medicul pediatru ales trebuie sa urmareasca toti acesti indicatori, motiv pentru care nu este bine sa il schimbi prea des.

- Sa faca vizite la domiciliu. Nu sunt multi care fac asta, dar merita sa cauti unul disponibil, pentru ca bebelusului ii va fi mult mai bine daca nu il transporti prin spitale sau cabinete private.

- Sa raspunda la telefon. Este, as spune esential, sa iti poata oferi sfaturi prin telefon. Nu te poti deplasa la fiecare intrebare pe care o ai. Ca sa nu mai spun, ca o programare nu se face adesea pe loc. Iar tu vei vrea sa stii acum cum sa ii scazi temperatura, nu maine.

- Sa fie disponibil o lunga perioada de timp. Un doctor pediatru care a urmarit un copil de-a lungul timpului pune cu mai mare siguranta un diagnostic daca este o problema. In plus, increderea pe care el a castigat-o este foarte importanta atunci cand ofera solutii.

 

Cum gasesti doctorul pediatru potrivit?

Prin recomandari. In primul rand iti intrebi rudele, prietenele cu copii, colegele de serviciu ce pediatru au. Daca stau in aceeasi zona cu tine este cu atat mai bine. Pentru ca sunt sanse mari ca doctorul cu pricina sa aiba serviciul sau sa locuiasca in aceeasi zona si atunci va fi mult mai usor disponibil.

Intreband doctorul care iti monitorizeaza sarcina. Adesea ei vor putea sa iti recomande un doctor pediatru pe care il cunosc si in care au incredere.

Alegand mai multi doctori. Poti avea un doctor pentru problemele 'grave'. Un altul caruia ii place sa ofere tratamente naturiste si sfaturi de ingrijire. Un doctor care ii urmareste lunar evolutia si efectueaza vaccinarile obligatorii.

 

In timp, pe masura ce ii cunosti si vezi cu ce fel de probleme te confrunti vei gasi cea mai potrivita solutie pentru tine. Este bine insa sa incepi cautarea doctorului pe care ti-l doresti din timp, inainte de a avea nevoie efectiv de el.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!