Sari la conținut

Fotografii impresionante de la o naștere cu o mamă surogat

Vezi gGalerie foto

Miracolul nașterii este același indiferent dacă vorbim despre o poveste obișnuită sau despre una în care cea care dă viață puiului de om este o mamă surogat. Însă iubirea pe care o poate surprinde aparatul de fotografiat are o altă încărcătură emoțională. Este și cazul unor imagini surprinse de o fotografă din Canada în timpul unei nașteri cu o mamă purtătoare.

Una dintre cele mai mari provocări ale unui cuplu infertil este alegerea unei mame surogat. Nu este deloc o decizie ușoară, ia până la momentul nașterii lucrurile se pot complica considerabil. Însă există și cazuri în care poveștile au un final fericit și emoționant deopotrivă. Iar fericirea mamei care își primește copilul de la cea care l-a purtat timp de nouă luni este greu de descris în cuvinte. Însă ușor de imortalizat dacă trăiești momentul.

Este și cazul fotografei Genevieve Georget care a asistat la o naștere cu o mamă surogat. Originară din Canada, Genevieve a surprins de-a lungul timpului sute de cupluri în cele mai importante momente din viața lor: logodna, căsătorie, naștere, botez… Iar fiecare poveste prezentată pe blogul personal, Fifteen:Fifty-One Photography, este însoțită și de text, nu doar de imagini.

Una dintre cele mai viralizate ședințe foto realizate de Genevive este cea a unei nașteri cu o mamă surogat. Este vorba despre Amy din Canada care a dat naștere unei fetițe minunate, Julie. Părinții biologici ai micuței sunt Hilde și Christian care au venit tocmai din Norvegia pentru a-și vedea fiica pentru prima dată.

►Citește și Fotografii uimitoare! O mămică şi-a pozat singură naşterea 

Întreaga poveste a fost surprinsă cu multă simplitate și tandrețe de către Genevieve, prezentă în sala de nașteri. Poți simți iubirea și emoția care a u pus stâpânire pe acel loc în fiecare imagine.

“Hilde și Christian au fost împinși de viață pe un drum la care nu se așteptau. Căci niciunul din noi nu se așteaptă ca pe drumul său în viață să apară cancerul și să ne ducă în direcții nebănuite, pline de greutăți. Însă, în drumul lor plin de obstacole și disperare, au întâlnit-o pe Amy. I-a luat de mână și le-a spus că nu mai trebuie să meragă singuri pe acea cale. Și, împreună, au ales un alt drum. Unul care i-a adus pe Hilde și Christina în Canada, departe de Norvegia, ca să-și întâlnească fiica mult dorită… fiica pe car Amy a purtat-o în pântece pentru ei. Pe 29 iunie 2016, o mică bebelușă a apărut pe lume și s-a transformat în esența iubirii, a ceea ce poate face iubirea”, a scris Genevieve pe blogul său.

Intră în galeria foto și vezi mai multe imagini realizate la nașterea lui Julie!

Foto: www.fifteenfiftyone.ca

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Otilia Raducan

    Cat de frumoooos!
    Admir femeile care se ofera mama surogat,deoarece eu nu as avea curajul.
    Chiar daca o fac pentru bani, in schimb ofera cu mult mai mult ..Ofera o noua viata ,o speranta pentru un cuplu .Infertilitatea chiar este o boala si trebuie tratata si abordata ca atare.

  • Monica

    O realitate dura,as zice eu..Se fac doar afaceri pe seama bietelor femei ,dar si a cuplurilor care tot lupta cu infertilitatea.Priveam un reportaj in care s-a abordat subiectu maternitatii surogat ,ca o afacere.Am ramas revoltata de faptul ca cuplul plateste clinicii cca 50,000 euro,iar biata femeie,care isi risca sanatatea,ba chiar si viata ,ridica vreo 10-12000 euro..Eii,nici chiar asa(((

  • Otilia Raducan

    Pai e si logic ,deoarece clinica preia toate costurile si formalitatile..50,000 euro inca este ieftin ,in SUA costa pe 100,000 si e un adevrat boom..In Ucraina,trebuie sa ai toate analizele si investigatiile care sa confirme ca nu poti da nastere unui copil din motive medicale,in America toate fufele,care nu vor sa-si "distruga"corpul recurg la mama surogat.Da,nasterea implica multe complicatii,insa sunt sigura ca sunt analizate toate riscurile si starea de sanatate a femeii care urmeaza sa poarte copilul si sa- dea nastere.

  • Matilda

    Deci ,chiar nu as putea sa devin mama surogat,zau asa..Nu pot percepe cum sa-l porti 9 luni sub inima si pe urma pur si simplu sa il dai/?Mai citesc articole din astea cum mamele devin mame surogat pentru fiicelel lor..Ma ia groaza ..In ce zile am ajuns?

  • Ilona

    Cu tot respectful,Matilda,ca nu te cunosc ,insa o astfel de bucurie poate cunoaste doar o femeie care lupta cu infertilitatea.O femeie care are un singur vis sis cop ,cel de a deveni-mama.
    Nu vreau s ate judec,insa daca nu stii ce e aia infertilitatea ,nu ai cum sa accepti mama surogat.Poate esti prost informata,insa in multe cazuri mama surogat este doar un incubator.Eu vad acest fapt ca un ajutor reciproc,deoarece deseori se practica surogatul commercial,adica o femeie poarta si da nastere unei noi vieti ,in schimb ea isi poate asigura o viata decenta ei si copiilor saiю

  • lavinia_m

    Mi s-a depistat sindromul Rokitansky pe la vreo 15 ani,cand majoritatea fetelor de varsta mea le venise menstra,iar la mine nici urma de ea.
    Pentru cele care cunosc ,este o malformaţie congenitală care afectează sistemul reproductiv al femeii. Uterul şi vaginul se dezvoltă parţial sau sunt absente, în timp ce ovarele şi trompele uterine sunt normale. Femeile cu aceasta afectiune nu au menstruaţie, acesta fiind primul semn care le trimite la medic,ca si in cazul meu.Acest sindrom il au una din 5000 de femei si iata ca m-am ales si eu prin " norocoasele" acestea.
    La exterior nu sunt semne disctinctive.Organele genitale externe sunt normale, iar sânii şi părul pubian sunt dezvoltate normal. Deşi nu voi putea să pot o sarcină, uterul fiind absent, totusi mama surogat ar fi o solutie pentru mine.Acum am 25 de ani si cum credeti cum ma simt eu acum,cand femeiele de varsta mea nasc copii? Este foarte greu sa accept , insa sper sa evolueze medicina si sa mai existe si o alta cale,deoarece cred eu ca acel sentiment ca creste sub inima ta o noua viata ,nu ti-l inlocuieste nimeni

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!