Sari la conținut

Greseli frecvente in decorarea camerei copilului

Sa decorezi camera viitorului copil este un intreg proces care implica atat a visa la cum va fi viitorul copil, cat si a visa cum va fi viata ta viitoare alaturi de el. Si asta intr-un moment in care nu stii nimic nici despre personalitatea copilului si nici despre cum se va schimba in mod real viata ta.

Din acest motiv parintii fac adesea unele greseli pe care mai tarziu le regreta. Ca asta sa nu se intample, vom incerca sa va readucem un pic din starea de visare, aratandu-va cateva aspecte practice, pe care sa le luati in seama:

Includeti lucruri personale. Copiii iubesc fetele oamenilor si, cel mai mult, iubesc fetele din familie. Asa ca, fara ezitare, puneti pe perete mai multe tablouase cu voi. Veti vedea ca le va place sa petreaca mult timp in fata lor, studiindu-le. Si asta chiar si cand sunt mai mari, de gradinita.

Nu faceti un amalgam de culori. Este greu sa te abtii, mai ales cand toate lucrurile care se adreseaza bebelusilor sunt atat de colorate, atat de stralucitoare. Incercati totusi sa mentineti o linie a culorilor, chiar daca aveti mai mult de cautat.

Toate lucrurile pe care le luati trebuie sa se poata spala. Camera bebelusului trebuie sa fie una curata, iar accidentele se intampla de mai multe ori pe zi, oricat ti-ai promite in barba ca tu ai gasit solutia ca sa le previi.

Camera nu este numai a bebelusului, ea este si a mamei. Este esential ca mama sa se simta confortabil acolo, altfel va ramane o camera nefolosita. Includeti o noptiera, un par de o persoana, o canapea, sau macar un scaun mai confortabil.

Ai nevoie de mai multe surse de lumina. Adesea te vei trezi noaptea si ai nevoie de o lumina mai difuza, fara ca asta sa insemne insa ca te vei da cu capul de dulap. 

Nevoia de organizare a lucrurilor este mult mai mare intr-o camera de bebelus. Oricat de dezorganizat ai fi in restul casei aici trebuie sa stii imediat de unde sa iei de ce ai nevoie. Uite aici cateva idei de organizare.

Bebelusii cresc foarte repede, imediat, fara sa iti dai seama, are un an de zile si deja nu mai ai un bebelus. Asa ca, ia lucruri care se pot folosi cat mai mult, de la paturi care se transforma, pana la dulapuri pe care le poti organiza in multiple forme.

Nu incarca prea mult camera. Poate ca ti se pare goala acum, cu doar doua, trei piese de mobilier, insa asta se va schimba destul de rapid dupa venirea bebelusului si atunci chiar nu o sa mai stii unde sa le pui pe toate. 

 

 

Articole relationate
Cum creștem copii independenți

Cum creștem copii independenți

Dacă aș fi primit câte un bănuț pentru fiecare dată în care mi s-a spus că fii-mea e prea dependentă de mine, că stă numai după fusta mea, că nu stă deloc...

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti