Ati fost la bowling in timpul sarcinii? E permis acest sport? Ati intampinat probleme? Mie imi place la nebunie dar parca am o retinere! Voi ce spuneti?
Răspunsuri
Din pacate nu , cu toate ca este un sport destul de frumos, parerea mea este ca exista posibilitatea ca atunci cand te apleci sa arunci mingea sa-i fie putin incomod bebelusului si sa nu intampini vreo problema, si mai este si bila destul de grea, acum depinde de tine, oricum sunt destule femei insarcinate care practica sporturi, ,fitnes, dar numai cu acordul medicului, si numai daca au mai facut si inainte asa ceva.
Am fost dar numai cu privirea :) nici nu as risca sa fac asa efort, bilele sant grele eu una mai bine as prefera mersul pe jos in lokul bowlingului
Bowlingul ar putea provoca unele probleme in regiunea spatelui si in zona ligamentelor. Acum conteaza foarte mult de cum te simti. Nu exista o interdictie clara din partea medicilor cu privire la acest sport dar ceea ce ingrijoreaza e tocmai acesta relaxare ligamentelor si incheieturilor. In cel de-al treilea trimestru al sarcinii, este important sa evitati ridicarea bilei de bowling deoarece este posibil sa provoace nasterea.
Asa ca pana in ultimul trimestru cu grija se poate daca nu sarcina e normala si nu exista riscuri. EU mai joc biliard dar atat.
Asa ca pana in ultimul trimestru cu grija se poate daca nu sarcina e normala si nu exista riscuri. EU mai joc biliard dar atat.
Sportul usor este recomandat, dar exista multe categorii care ies din discutie. Nu ai voie astfel sa schiezi, sa faci echitatie, sa ridici greutati, sa mergi cu patinele pe gheata sau pe asfalt sau sa joci bowling. In general, toate sporturile care presupun cadere sau ridicarea unor greutati sunt contraindicate pentru ca pot declansa nasterea prematura.
eu am fost la inceput, nici nu stiam ca sunt insarcinata si nu am patit nimic. Cred ca depinde de fiecare.
Nu stiu ce sa fac! Ma gandesc ca dupa ce o sa nasc nu mai am sanse sa ma bucur de acest sport si imi place si mie si sotului meu. Locatia unde mergem noi are si bile foarte usoare, si un copil poate arunca cu ele. Parca 6 era numarul cel mai mic, nu stiu ce inseamna asta in kg. Cred ca o sa merg cu gasca si o sa ma bucur doar de biliard si ping-pong ca astea nu cred ca au cu ce afecta. Am 16 saptamani!
Cred ca bila numarul 6 are 6 kilograme. Draga mea, dar exista pericolul sa aluneci. Totusi la 16 saptamani cred ca poti merge, dar trebuie sa tii minte ca trebuie sa tii spatele cat mai drept si sa indoi genunchii pentru atenuarea presiunii exercitate asupra coloanei vertebrale.
Uite ce am gasit pe acest site: nr de pe bila se inmulteste cu 0,45.
0,45. http://www.idmclub.ro/bowling.php
Dar cred ca e o alegere foarte buna daca te limitezi totusi la biliard si ping-pong, chiar daca nu mai e la fel de funny. :)
Oricum distractie placuta cat mai poti .
0,45. http://www.idmclub.ro/bowling.php
Dar cred ca e o alegere foarte buna daca te limitezi totusi la biliard si ping-pong, chiar daca nu mai e la fel de funny. :)
Oricum distractie placuta cat mai poti .
Eu jucam biliard si am si poze ca jucam biliard cu bebitza in burta :))
Of the panoply of website I've pored over this has the most vearcity.
That inghsit would have saved us a lot of effort early on.
Well done to think of soeimhtng like that http://lioykrcf.com [url=http://zmleckcz.com]zmleckcz[/url] [link=http://aleizwhq.com]aleizwhq[/link]
bowling face parte din categoria sporturilor interzise in sarcina. Mersul pe bicicleta / motocicleta ESTE DE EVITAT IN SARCINA.Daca esti experimentata in mersul pe bicicleta si cunosti o zona unde poti face asta in siguranta, ai putea sa mai iesi din cand in cand cu bicicleta. In parc sau pe strada, insa, pericolele sunt multiple, obstacolele apar unde nu te astepti si sansele de accidentare sunt foarte mari.Daca nu ai invatat niciodata sa mergi pe bicicleta, acum nu este momentul sa o faci. Asteapta pana dupa nasterea lui bebe sau, daca ai rabdare, pana puteti sa invatati impreuna.Si mersul pe motocicleta ar trebui evitat pentru ca sansele de accidentare sunt ridicate.
Daca obisnuiai sa alergi frecvent inainte de a ramane insarcinata, poti continua sa o faci, insa mai incet si cu moderatie; hidrateaza-te si asculta-ti corpul – daca simti ca ceva e in neregula, opreste-te. Daca, insa, te gandesti sa te apuci acum... nu e tocmai o idee buna. Alege, in schimb, mersul in pas grabit. E foarte eficient si nu iti pune in pericol sarcina si sanatatea.Voleiul, fotbalul, handbalul, baschetul si toate sporturile „de echipa”, in general, sunt interzise pe perioada sarcinii pentru ca exista un risc mare de cazaturi si de accidentari.
Daca esti pasionata de aceste sporturi, probabil iti va fi greu sa stai deoparte, insa trebuie neaparat sa o faci. Riscul de accidentari este foarte foarte mare si nu merita sa-ti pui sanatatea si sarcina in pericol. Este interzis nu doar din cauza faptului ca sansele de accidentare sunt mari, dar si pentru ca socurile resimtite in timpul calariei sunt prea puternice pentru organismul gravidei si pentru bebe.
Scufundarile sunt periculoase pentru ca in momentul depresurizarii se pot forma bule de aer in sange care pot fi periculoase pentru tine (fie ca esti insarcinata sau nu), dar si mai periculoase pentru bebelus. exercitiile fizice realizate corect in timpul sarcinii pot imbunatati inteligenta copilului. De asemenea,practicate in mod regulat, faciliteaza circulatia sangelui, bebelusul primeste mai multe substante nutritive si oxigen, iar toxinele sunt eliminate cu usurinta. Asociate cu masajul si o alimentatie corespunzatoare, exercitiile fizice au si rolul de prevenire a aparitiei varicelor, edemelor si vergeturilor,
Daca inainte de a ramane insarcinata nu faceai foarte mult sport, nici acum nu ar trebui sa exagerezi. Cuvantul cheie este moderatia. Poti face yoga, Pilates, aerobic sau inot. Insa cea mai usoara solutie este mersul pe jos – intre sase si opt kilometri pe zi –, ceea ce nu implica niciun risc. Tot ce trebuie sa faci este sa fii atenta la postura: stai dreapta si cu umerii relaxati.
Trimite răspunsul la întrebare