Sari la conținut

Cat de grav este daca ai diabet gestational?

Cat de grav este daca ai diabet gestational?

Răspunsuri
Aceasta forma de diabet e bine de stiut ca apare doar in sarcina. Organismul nu mai este capabil sa produca destula insulina pt a face fata nivelului crescut de zahar din sange. Placenta produce un hormon, lactogen, placentar uman, care contrinuie la tendinta organismului de a dezvolta diabet. Nu este atat de grav pe cum suna
Principala complicatie care poate aparea este aceea ca fatul se poate dezvolta foarte mult.
De obicei nasterea e bine sa aiba loc inainte de saptamana 40. Deci nu trebuie sa te sperii, nu este ceva care sa puna copilul in pericol daca esti atent supravegheata de medic.
In diabetul gestational se poate controla nivelul de zahar din sange urmand un regim fara zahar sub supravegherea medicului. Sunt si femei care vor trebui sa inceapa sa isi administreze insulina injectabila, pentru a controla glicemia. In cazul asta medicul sau personalul medical (asistenta) iti vor arata cum sa iti verifici glicemia si cum sa iti faci injectiile cu insulina.
Sfatul meu sincer este sa respecti regimul alimentar impus de medic, pt ca se pot evita injectiile de cele mai multe ori. Dar daca nu asculti sfatul medicului si analizele continua sa fie rele....Oricum Multa sanatate si ai grija la regim.
Diabetul gestational se produce deoarece pancreasul nu secreta o cantitate optima de insulina. In timpul sarcinii placenta secreta hormoni care blocheza activitatea insulinei. Acest lucru determina un necesar crescut de insulina pentru a mentine glicemia in limite normale. Pe masura ce sarcina inainteaza in varsta mai multi hormoni care vor bloca insulina sunt produsi, iar corpul va deveni insulino-rezistent.
Cele mai frecvente simptome in diabetul gestational sunt setea, mictiuni (urinari) frecvente, senzatie de foame, vedere incetosata. Totusi la majoritatea pacientelor nu exista simptomatologie. Uneori simptomele pot trece neobservate, pentru ca urinarile frecvente si foamea crescuta apar frecvent in timpul sarcinii normale. In cazul in care simptomele sunt prezente, poate fi un indiciu ca diabetul era prezent inca inainte de sarcina.
Diagnosticul diabetului gestational se pune in urma rezultatelor mai multor teste:
- nivelul glicemiei a jeun (recoltare dimineata, fara ca pacienta sa manance inainte): in cazul in care nivelul glicemiei a jeun este mai mare de 129miligrame la decilitru sau doua valori ale glicemiei luate intamplator, in orice moment al zilei sunt peste 200 miligrame la decilitru, se pune diagnosticul de diabet fara a se face alte analize; pentru glicemia a jeun, nu se mananca si nu se bea nimic in afara de apa cu 8-12 ore inainte de recoltare
testul de toleranta orala la glucoza: se administreaza un pahar cu apa cu 50 grame glucoza, iar dupa o ora se recolteaza sange si se face glicemia; in cazul in care glicemia la intervalul de o ora de la administrarea glucozei este mai mare de 140 miligrame la decilitru (uneori chiar 130 sau 135) se pune diagnosticul de diabet.
De obicei se testeaza pentru diabet in saptamanile 24-28 de sarcina, dar la gravidele cu risc crescut aceste teste se fac mai devreme.
Creanga, vezi ca dai copy-paste de pe google. Si nu e corect fata de noi, toti membrii de pe forum. Oricine poate face o cautare rapida. Acest forum este pentru schimbul de opinii sincere, experiente si cunostinte proprii.
Eu chiar astazi am facut testul de toleranta orala la glucoza,sunt in saptamana 26.Sincer nu stiu prea multe despre asta dar sunt sigura ca foarte grav nu poate fi.In ziua de astazi cam totul are leac.Am inteles ca daca sunt probleme ma suna...daca nu nu!
Carla, tie cine ti-a spus sa faci testul? Stiu ca se face, atat ca mie nu mi-a zis doctorita care imi urmareste sarcina sa il fac, desi saptamana trecuta am fost la ea la control. Si am fost si la morfo si nu mi-a zis nimeni nimic.... Atat mi-a dat sa repet analizele la sange si sumarul de urina. Oare sa cer eu singura sa fac? Saptamana viit miercuri fac si eu 26 de saptamani.
sora mea a a vut aceasta problema in sarcina ,regim ! doctorul a tinut-o sub supraveghere , adica mereu cu analizele la zi glicemie si tot , dar acum baietelul ei are 6 ani si chiar vara asta a avut ceva probleme si facand analizele i-a zis doctorul sa-l tina sub control foarte strict ca are glicemia mare, acum nu pot sa zic ca poate sunt urmari la copil dar , nu vreau sa te sperii dar cu mare grija trebuie tinute toate sub control, sanatate
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


ego.ro

caloria.ro

zooland.ro