Sari la conținut

Sarcina și nașterea, în filme vs. sarcina și nașterea, în realitate

Sarcina și nașterea nu sunt cum le vedem noi în filme, iar femeile care au trecut prin această experiență știu despre ce vorbim.

Cum prezintă filmele sarcina și nașterea, și cum sunt ele, de fapt:

În timpul nașterii, femeile țipă cât de tare pot

Fără îndoială că nașterea este dificilă și dureroasă, dar filmele fac ca procesul să pară deosebit de terifiant. În realitate, femeile sunt sfătuite să nu țipe, deoarece acest lucru îngreunează împingerea copilului afară. Imaginează-ți că ai de-a face cu constipația: este aproape imposibil să țipi și să împingi în același timp.

Totul se termină după ce copilul este născut

În viața reală, nașterea nu se termină când apare bebelușul, deoarece femeile trebuie să elimine și placenta. Această etapă finală a nașterii durează aproximativ 20 de minute.

Este ușor să rămâi însărcinată

“Pentru a rămâne însărcinată, ai nevoie doar de dragoste”, spun filmele.

Din nefericire pentru unele femei, a rămâne însărcinată nu este atât de ușor. Majoritatea filmelor arată că femeile rămân însărcinate imediat. Deși acest lucru se poate întâmpla, este mai probabil să rămâi însărcinată în zilele de ovulație, decât în restul zilelor.

Femeile însărcinate au o strălucire aparte

Filmele arată adesea femei însărcinate cu pielea perfectă. Deși unele femei au acea strălucire în perioada sarcinii, majoritatea dintre ele se confruntă cu acnee, depigmentare a pielii și erupții cutanate.

Femeile însărcinate nu au mâinile și picioarele umflate

Majoritatea femeilor însărcinate au de-a face cu picioare, mâini și glezne umflate. S-ar putea chiar să ajungă la punctul în care să nu se poată încălța singure sau să fie nevoite să-și dea verigheta jos de pe deget.

Femeile însărcinate nu au grețuri matinale

În filme, femeile însărcinate nu au grețuri matinale sau, dacă au, își revin rapid și își continua activitățile zilnice. În realitate, femeile însărcinate se pot confrunta cu grețuri, vărsături și dureri de cap zile întregi.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!