Sari la conținut

Tine sub control cresterea in greutate

Toate femeile iau in greutate in timpul sarcinii. Este necesar, normal si fiziologic. Ceea ce trebuie mentinut sub control este de a nu acumula kilograme peste ceea ce este normal si necesar.

Pentru aceasta este nevoie de putina atentie si de o dieta adaptata in mod real la sarcina. Iar pentru aceasta sunt necesare cateva modalitati de a-ti monitoriza greutatea in timpul sarcinii.

Cantareste-te in fiecare saptamana. Cresterea in greutate trebuie sa fie uniforma si lina, acumularea totala fiind de la 10 la 12 kilograme.

Realizeaza o diagrama cu trei coloane. Coloanele vor mentiona cresterea in greutate saptamanala. Cere medicului tau sa-ti spuna care este cresterea standard saptamanala si vezi daca te incadrezi sau o depasesti.

Cand spunem ca o femeie insarcinata trebuie sa "manance pentru doi", cele mai multe femei interpreteaza asta ad-litteram. Nu este nevoie sa mananci de doua ori mai mult, ci de doua ori mai sanatos. In fapt ai nevoie de doar 300 de calorii suplimentare si asta la finele celui de al treilea trimestru. Elimina carbohidrati si consuma alimente nutritive si sanatoase.

Evita alimentele care umplu stomacul si care au o valoare nutritiva redusa. alege legumele, fructele, ouale, carnea de pui, pestele.

Mergi pe jos. Este cel mai mare beneficiu. Ramai activa pentru ca aceasta este cea mai buna cale prin care iti susti sanatatea ta si a copilului tau.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!