Sari la conținut

10 „sfaturi” de care niciun părinte nu ar trebui să țină cont

Cu siguranță, orice părinte primește sfaturi nesolicitate despre cum ar trebui să-și crească corect copilul. Vecinii, rudele sau cunoștințele, toți sunt dornici să împărtășească proaspeților părinți experiențele și opiniile lor neprețuite în ceea ce privește creșterea copiilor. Cei mai mulți dintre ei nu iau în considerare faptul că o metodă care funcționează pentru un copil poate să nu funcționeze absolut deloc pentru un alt copil.

Iată 10 sfaturi enervante, de care niciun părinte nu ar trebui să țină cont:

Dormi când doarme copilul

Există copii cu care este ușor să-ți faci treburile casnice, dar există și copii care au nevoie în permanență de atenția părinților. Așa că, singura variantă pentru a îndeplini treburile casnice este să îți sacrifici odihna pentru a curăța întreaga casă.

Trebuie să mănânci mult ca să ai lapte

Ar trebui să existe un echilibru în tot ceea ce facem, mai ales în alimentație. Nu trebuie să mănânci cât pentru două persoane, astfel s-ar putea să nu te mai recunoști în oglindă.

Învață-ți copilul să împartă, pentru a nu deveni o persoană lacomă

Adulții solicită adesea copiilor să-și împartă jucăriile cu partenerii lor de joacă. Dacă cel mic nu are chef să-și impartă jucăria cu altcineva, este dreptul lui și ar trebui să-i respecți decizia.

Un băiat ar trebui să fie crescut ca un bărbat

De la naștere, societatea le dictează părinților să-și crească băieții ca pe niște bărbați: băieții nu ar trebui să plângă niciodată și ar trebui să își reprime sentimentele. Este adevărat, băieții trebuie să fie mai puternici față de fete, însă acest lucru nu înseamnă că ei ar trebui să-și ascundă emoțiile.

Ar trebui să mai naști un copil, astfel încât micuțul tău să aibă un partener de joacă

Ușor de zis, greu de făcut. Tu știi cel mai bine dacă micuțul tău poate avea sau nu un frate mai mic/ o soră mai mică.

Nu-ți lăsa copilul să se obișnuiască în brațele tale

Când un bebeluș plânge, aceasta este singura modalitate prin care îți spune că are nevoie de ajutorul tău. Ignorarea unui bebeluș în astfel de momente doar de dragul de a nu-l lăsa să se obișnuiască în brațele mamei este o strategie destul de ciudată. Cu toate acestea, încă există persoane care țin cont de această strategie.

Un copil ar trebui să mănânce ceea ce i se oferă

Gusturile alimentelor în rândul copiilor și adulților pot varia și acest lucru este absolut normal. De aceea, nu este nimic în neregulă ca un copil să refuze un anumit tip de mâncare. La urma urmei, există feluri de mâncare pe care mulți adulți refuză să le mănânce.

Un bebeluș ar trebui să doarmă în pătuțul lui

Unele mămici se simt mult mai confortabil să doarmă cu bebelușul lor în același pat. În acest fel, este mult mai ușor să te trezești de câteva ori pe noapte pentru a-ți alăpta copilul și să îl ai aproape. Confortul părinților și un somn liniștit sunt lucrurile care contează cu adevărat.

Este mai bine să-i cumperi copilului haine mai mari, pentru a le purta cât mai mult timp

Toți copiii își doresc să se simtă confortabil în hainele lor. De aceea, trebuie să-i cumperi copilului haine pe măsura lui, chiar dacă este în creștere și articolele vestimentare îi vor rămâne mici într-un timp relativ scurt.

Trebuie neapărat să-ți înveți copilul să folosească olița

Fiecare copil se dezvoltă în ritmul lui și cu siguranță va dobândi anumite abilități până va crește mai mare. Folosirea oliței nu a ajutat pe nimeni să devină vreun geniu, motiv pentru care nu ar trebui să-ți forțezi copilul să folosească olița.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!