Sari la conținut

8 persoane de care ai nevoie ca să crești un copil mic

Un proverb african spune că e nevoie de un întreg sat pentru a crește un copil. O jurnalistă din Los Angeles crede că o mamă ar avea nevoie de ajutorul a 8 persoane ca să-și crească prichindelul. Cine sunt acestea, mai precis?

Andrea Wada Davies este o jurnalistă din Los Angeles, mamă a doi copii, divorțată și recăsătorită, care povestește despre viața sa de familie într-un stil aparte. Deși crede că mămicile sunt niște supereroi cu puteri supranaturale, din când în când recunoaște că ar avea nevoie de ceva ajutor. De ceva mai mult, am zice noi!

De unde ar putea obține acest ajutor? De la alte 8 persoane, care nu fac parte din familie, bineînțeles! Iată care ar fi acestea, la modul ideal, și ce rol au ele. O listă pe care am adaptat-o condițiilor din România…

Un medic

Un prichindel de peste 2 ani, plin de energie și cu o curizitate ce nu cunoaște limite, este ca un magnet pentru orice înseamnă vânătăi, cucuie, julituri, hemoragii nazale și tăieturi. Multe dintre ele extrem de dureroase, așa că orice mamă ar fi foarte liniștită dacă ar avea un doctor în casă, disponibil 24 din 24, nu-i așa?!

Un lăcătuș

Sunt ferm convinsă că unele dintre voi zâmbesc acum… am dreptate?! De câte ori soțul sau partenerul de viață, atunci când vi se strică ceva prin casă, vă promite că problema se va rezolva mâine? Și “mâine” se transformă în “săptămâna asta”, apoi în “săptămâna viitoare”, ca să constați că trece anu’ și robinetul de la baie tot curge ori roata de la bicicleta prichindelului este tot strâmbă sau instalația electrică din camera celui mic tot nu funcționează. Prin urmare, un lăcătuș prezent aproape în fiecare zi în casă ar fi minunat!

Un entertainer dedicat

Nu un clovn, căci unii copii se sperie de personajele de la circ. Vorbim despre un entertainer bine antrenat să reziste tuturor melodiilor din “Frozen – Regatul de gheață”, “Minionii”, “Cartea Junglei”, “Sofia Întâi” sau orice altă producție animată car eeste la “modă“ acum. Care să danseze și să se joace costumat în orice fel!

Psihiatru

După multe nopți nedormite, episoade de tantrumuri și ceva tensiuni între tine și partenerul de viață, sigur ai avea nevoie de sfatul unui psiholog. Cum ar fi ca, după ce ai terminat toate treburile casnice, l-ai culcat pe mezinul familiei și ai pregătit lucrurile pentru a doua zi, să te așezi pe canapea și să începi ora de consiliere?!

Antrenor personal

Se spune că durează 9 luni ca să devii mamă și alte 9 ca să redevii femeie. Să scapi de kilogramele acumulate în timpul nașterii poate fi destul de greu, în unele situații, chiar dacă ești într-o agitație continuă, mai ales după ce prichindelul începe să meargă. Tocmai de aceea ai nevoie de un antrenor personal! Unul care să se ocupe atât de condiția ta fizică cât și de supravegherea celui mic, în timp ce umblă peste tot.

Martha Stewart

Am putea spune despre Martha Stewart că este regina “lucrului manual”, prin urmare ea sau o clonă de-a ei s-ar putea ocupa exclusiv să realizeze împreună cu piticul tău toate ideile de tip crafts pe care le vede la televizor sau pe YouTube: căsuța pentru vrăbiuțe, coroana regelui, castelul din Frozen, suportul pentru creioane, bagheta magicianului, avionul din hârtie… și lista continuă la nesfârșit!

Bucătar personal

Nu orice fel de bucătar… ci un super chef care să fie în stare să transforme legumele în cele mai apetisante aripioare de pui sau să transforme broccoli într-un hamburger delicios!

Menajeră

Nu este deloc ușor pentru o mămică să păstreze curățenie lună în casa atâta timp cât ocupația principală a prichindelului este să se joace cu piesele de tip Lego sau să facă tot felul de puzzle-uri. Așa că o menajeră super antrenată în a găsi orice piesă din plastic în orice colț de casă este soluția ideală!

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Madalina

    "Psihiatru. După multe nopți nedormite, episoade de tantrumuri și ceva tensiuni între tine și partenerul de viață, sigur ai avea nevoie de sfatul unui psiholog. "

    Cu aceasta afirmatie induceti lumea in eroare, psihiatrul nu e psiholog

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

Caloria.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!