Sari la conținut

Concediul paternal ar putea fi dublat

Durata concediului paternal, acordat pentru a oferi tatălui posibilitatea de a participa la îngrijirea nou-născutului, ar putea fi exstinsă cu la zece zile lucrătoare.

O propunere de extindere a duratei concediului paternal acordat la nașterea copilului va trebui lămurită de noul Parlament, după mai mult de un an în care proiectul, acceptat deja de Guvern, stă în sertarele aleșilor. Măsura generează un efort financiar suplimentar pentru angajator, scrie profit.ro.

Senatorii au adoptat, cu doar un vot împotrivă, la finele anului 2015, o inițiativă legislativă a mai multor parlamentari liberali, care propuneau dublarea duratei concediului paternal acordat prin lege la nașterea unui copil, de la 5 la 10 zile.

Inițiatorii legii au explicat necesitatea extinderii perioadei de concediu paternal prin faptul că rezolvarea unor acte administrative necesare la nașterea copilului durează adesea mai mult de 5 zile, cât prevede legea pentru concediul paternal în prezent.

În plus, proiectul stabilește ca perioada de 8 săptămâni de la nașterea copilului în care tatăl poate solicita acordarea concediului paternal să fie extinsă la 2 luni.

Mai multe detalii, aici.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    Caloria.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!