Sari la conținut

O mama arestata pentru ca si-a lasat fiica sa se joace singura

Intamplarea nu a avut loc la noi, ci in SUA, dar spune multe despre cat de putine optiuni au parintii in ceea ce priveste cresterea copiilor si cat de putina libertate au copiii in ziua de astazi.

Pe scurt, provestea este urmatoarea - in fiecare zi, inainte sa plece la serviciu, mama isi lasa fiica in parcul din apropiere, avand la ea un telefon mobil pentru a suna daca simtea ca este necesar. Nu a facut acest lucru decat de 3 ori, intrucat a treia zi o persoana din parc a sunat si a raportat faptul ca este un copil abandonat si, prin urmare, pus in pericol. In prezent mama se afla in arest si s-a decis ca fetita sa fie crescuta la ceea ce noi numim 'casa copilului'.

Pentru noi, ca de altfel si pentru multi oameni din SUA, povestea pare incredibila si decizia autoritatilor complet gresita, intrucat copilul se afla intr-un spatiu cunoscut, in apropierea casei si jucandu-se cu prietenii sai. Doar ca nu se afla sub supravegherea unui adult.

 

Pe de alta parte cati dintre noi avem curajul sa ne lasam copiii din ciclul primar afara sa se joace singuri? Asa cum noi, dupa cum ne amintim, am facut cu totii in copilarie. Aveam o cheie legata de gat si veneam de la scoala singuri, dupa cum ne era pofta, dupa ce ne mai jucam vreo ora pe drum. Ca doar nu aveam altceva de facut. Acasa nu ne astepta nimeni, cel mult un sandvis rece in frigider. 

 

Ce spune legea noastra in acest caz? Ca ar fi fost neglijenta daca ar fi fost vorba despre un copil mai mic de 8 ani

Neglijența părinților sau a persoanelor care au în grijă copii de a le asigura acestora nevoia de somn, mâncarea sau băutura necesare, de a le asigura acestora îmbrăcămintea adecvată condițiilor meteorologice și respectiv a adăpostului pentru copil, legarea si/sau închiderea copilului într-o camera întunecoasă sau friguroasă, lăsarea copilului nesupravegheat în casă sau pe stradă. Copiii sub 8 ani nu ar trebui lăsați nesupravegheați nici măcar în casă sau în curtea casei. (wikipedia.org)

Neglijenta este - Prin neglijarea copilului se înțelege omisiunea a unei persoane care are responsabilitatea creșterii, îngrijirii sau educării copilului de a lua orice măsură subordonată acestei responsabilități, fapt care pune în pericol viața, dezvoltarea fizică, mentală, spirituală, morală sau socială, integritatea corporală, sănătatea fizică sau psihică a copilului. (legea 272/2004)

 

Ce parere aveti, este o dovada de neglijenta daca lasi un copil de scoala primara sa se joace nesupravegheat?

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!