Sari la conținut

Plăcinta cu vișine: un desert sănătos, vegan, fără gluten, ideal pentru cei mici

Vezi gGalerie foto

Este sezonul vișinelor și nu putem lăsa să treacă această perioadă fără să gătim faimoasa plăcintă cu vișine, îndrăgită atât de adulți, cât și de cei mici.

Rețeta această de plăcintă este una specială, întrucât desertul este unul vegan, fără gluten. Umplutura delicioasă de vișine proaspete și crusta crocantă fac din plăcintă unul dintre deserturile preferate ale copiilor.

Timp de pregătire: 30 de minute
Timp de gătire: 45 de minute
Timp total: 1 oră 15 minute
Mod de preparare: coacere

Ingrediente și mod de preparare

Ingrediente

Blat/Crustă:

¾ cană făină de orez alb
¼ cană unt de caju
¼ cană sirop de arțar
1 linguriță esență de vanilie.

Umplutură:

¾ cană vișine tocate
3 linguri sirop de arțar
1 lingură amidon de tapioca
Suc de la o jumătate de lămâie
½ linguriță scorțișoară.

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu ulei o tavă rotundă, cu diametrul de 15 cm. Adaugă într-un robot de bucătărie toate ingredientele pentru blat și amestecă-le. Ia aluatul obținut și frământă-l. Împarte aluatul în jumătate și amestecă-l până formezi o bilă, apoi aplatizează-le pe ambele. Pune jumătate din aluat în tavă, acoperind baza și părțile laterale ale vasului cu aluat.

Pregătește umplutura amestecând toate ingredientele cu o furculiță într-un castron mic. Transferă amestecul în tavă și netezește-l într-un strat uniform.

Pune jumătatea rămasă din aluat între două foi de hârtie de pergament și întinde bine aluatul. Taie aluatul în fâșii potrivite și așează-le vertical pe plăcintă. Apoi așează câteva fâșii de aluat și pe orizontală, împletindu-le cu fâșiile verticale. Completează golurile de pe marginea plăcintei cu o parte din aluatul rămas. Apoi sigilează marginea de jur împrejur cu o furculiță.

Bagă la cuptorul preîncălzit plăcinta timp de aproximativ 45 de minute (până când se formează o crustă aurie).  După ce desertul se răcește, acesta poate fi consumat de întreaga familie.

Plăcinta poate fi servită cu înghețată și vișine proaspete.

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!