Sari la conținut

Portret de familie mai puțin... perfect. Cum arată, de fapt, sărbătorile pentru cei care sunt părinți

Vezi gGalerie foto

Mai este foarte puțin până la Crăciun și Facebook-ul deja abundă cu fotografii tip portret de familie, realizate într-un cadru de sărbătoare, în care membrii zâmbesc cu mic cu mare, arătând cât de tare i-a cuprins magia Crăciunului. Totul este ca în povești: șemineu care ne încălzește inima și nouă, privitorilor, brad desprins din reclamele TV, mami și tati care își aruncă piriviri demne de invidia tuturor, iar bebe 1, 2 și, eventual 3 (în cazul celor mai curajoși), stau cuminței și zâmbesc angelic, făcându-i să ardă de dorința de a face un copil chiar și pe cei care cred că meseria de părinte nu este pentru ei.

În realitate, însă, știm și noi prea bine cum stau lucrurile. Bebele nu se poate opri din plâns nici măcar 5 secunde, mami și tati sunt agitați pentru că era cât pe ce să rateze ședința,  își zâmbesc pentru poză așa cum nu au mai făcut-o de la primele întâlniri (în timp ce se gândesc, de fapt, la ce cumpărături mai au de făcut și la câte mai sunt de rezolvat la serviciu) și... completați voi spațiile libere.

Da, viața este frumoasă așa cum este în realitate, cu zile imprefecte, cu pitici care plâng și cu părinți care, cel puțin în ceasul al douăsprezecelea, fac totul pentru o imagine a perfecțiunii pe care să o poată privi peste ani. 

Numai că nu toți părinții optează pentru astfel de portrete. Acesta este și cazul unei familii din North Carolina care, sătui să nu le iasă niciodată fotografiile ca celor mai buni prieteni de pe Facebook, s-au gândit să suprindă realitatea haotică a vieții de familie.

► Citește și 10 bebeluși care au distrus ședințele foto ale părinților

De la momentele în care copiii se urcă pe acoperișul casei, la cele în care se pregătesc să conducă ei înșiși mașina sau să împodobească bradul atârnându-se de vârful unui băț și nu urcându-se, omenește, pe scaun... toate acestea au fost surprinse la inițiativa tatălui, Jonathan Stanley, care acum face înconjurul lumii cu pozele familiei sale.

„Am încercat și noi, ca toți oamenii, să facem portretul acela savuros de Crăciun. Numai că a ieșit un adevărat haos. Apoi mi-am zis: de ce să nu arătăm noi realitatea? Soția a fost cam sceptică, e drept, dar s-a lăsat pe mâna mea și acum nu regretă absolut deloc. Ar fi ciudat să stricăm tradiția familiei și să facem și noi poze normale, ca toți ceilalți”, a declarat Jonathan.

Mai mult, uitând-ne la poze, ne dăm seama cu ușurință că Jonathan a modificat realitatea un pic spre exetram cealaltă, iar el o recunoaște cu mâna pe inimă: Scopul meu este, însă, să fac ca pozele să pară cât mai reale. Dar îmi este greu să îi fac pe copii să stea în poziții perfecte, pentru a-mi ieși colajele cum visez.

Care este, însă, temerea lui Jonathan? Nu carecumva să le dea idei de prostioare micuților. Nu de alta, dar „prostioare” e puțin spus...

Veți înțelege mai multe uitându-vă la galerie foto de mai jos:

 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!