Sari la conținut

Statul român amendat pentru că nu-și apără copiii de părinții care-i agresează

CEDO, noi sancțiuni pentru România. Statul trebuie să plătească pentru că nu a luat măsuri în cazul unui copil agresat de tatăl său.

Violenţa împotriva copiilor nu poate fi acceptată sub nici o formă, chiar dacă în unele familii e folosită că metodă de disciplină.

Aşa sună verdictul Curţii Europene a Drepturilor Omului, care a obligat statul român să plătească daune morale în valoare de 10.000 de euro, unui copil agresat de tatăl lui, încă de când avea trei ani.

CEDO consideră că ţara noastră nu a reuşit să-l protejeze pe băieţel, deşi mama să făcuse plângeri nenumărate împotriva tatălui violent.

De la naşterea băieţelului şi până la divorţul părinţilor, mama copilului a făcut nu mai puţin de patru plângeri la poliţie, în care descria cum tatăl îşi chinuie propriul copil. Abia la a cincea plângere, poliţia a început să cerceteze serios cazul de abuz.

(…)

Întreaga poveste aici.
 

Articole relationate
Eu te-am făcut, eu te iubesc

Eu te-am făcut, eu te iubesc

Eu te-am făcut, eu te omor, auzi? – cuvintele care mi-au zgâriat nu doar urechea, ci şi inima, ieri , într-un magazin de haine pentru copii. Ce se întâmplase? Un...

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti