Sari la conținut

Tații care se ocupă de treburile casnice tind să aibă fete mai ambițioase, spun studiile

Un nou studiu realizat de un grup de psihologi de la Universitatea British Columbia sugerează că tații care se ocupă de treburile casnice, cum ar fi spălarea vaselor sau a hainelor, au mai multe șanse să crească fiice care aspiră la cariere impresionante.

„Acest lucru sugerează că fetele din familiile în care sacrinile gospodărești sunt impărțite între părinți cresc cu obiective mari în ceea ce privește cariera”, a spus Alyssa Croft, autorul principal al studiului și doctorand la UBC.

De asemenea, Croft a declarat că atunci când tații susțin egalitatea de gen, dar nu îndeplinesc treburile casnice, fiicele lor au mai multe șanse să aibă slujbe feminine precum: asistente medicale, profesoare sau chiar mame casnice.

Studiul a implicat un sondaj pe 326 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani și cel puțin unul dintre părinții lor. Cercetătorii au analizat modul în care treburile casnice au fost împărțite în fiecare gospodărie.

Ei au descoperit că atât părinții, cât și copiii sunt mai predispuși să asocieze treburice casnice cu femeile decât cu bărbații.

„În ciuda eforturilor noastre de a crea egalitate la locul de muncă, femeile rămân subreprezentate în funcții de conducere”, a spus Croft.

„Acest studiu este important deoarece sugerează că atingerea egalității de gen acasă poate fi o modalitate de a inspira femeile tinere să aspire la cariere mărețe”, a adăugat Alyssa Croft.


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!