Sari la conținut

Un Crăciun în stil scandinav. Decorațiuni de poveste

În mod tradițional, Crăciunul presupune mult roșu, combinat cu verde și mult auriu și argintiu. Multe nuanțe tari și sclipicioase. Cel puțin în ce privește ornamentele specifice acestei sărbători. Dacă vrei să ieși un pic din tipar și să aduci atmosfera de poveste a Moșului cu barbă albă, desprins parcă din poveștile scandinave, încearcă un altfel de decorațiuni. Unul în stil nordic!

De ce este atât de special stilul scandinav? Datorită simplității și a culorile neutre, în general. În Nord, lemnul este omniprezent: sfeșnicele par a fi cioplite din bucăți de lemn, ghirlandele sunt confecționate din mărgele de lemn sub formă de inimioară, atârnate de o simplă sfoară, chiar și instalația de lumini pare a fi un fel de lampadar cu crenguțe de brad.

►Citește și 11 idei originale de a împodobi bradul de Crăciun

În plus, culorile se întrepătrund fantastic de bine. Nunațe neutre, pastel, în care își face loc discret și roșul. Uneori și argintiul și auriul, însă în doze bine punctate. Acest lucru face ca cele mai multe obiecte de decorațiuni nordice de Crăciun să fie folosite și în restul anului. Pentru că sunt discrete și elegante. Rustice și minimaliste. În același timp!

Ce-i drept, în România nu se găsesc de cumpărat în prea multe magazine, însă există câteva site-uri unde le poți comanda. Sau poți încerca să le confecționezi chiar tu.

Sursa: designrulz.com

Inspiră-te din imaginile din galeria foto!

Foto: Pinterest

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti