Sari la conținut

Copilul Varsator - copilul care are nevoie mereu de explicatii

Daca bebelusul tau a venit pe lume in zodia Varsatorului atunci bebelusul este in mod cert unul superb care arata perfect.  Copilul Varsator este sociabil, zambitor si nerabdator sa studieze orice jucarie noua, pentru ca totul i se pare interesant. Este curios, dar extrem de incapatanat. In plus este teribil de independent. Nu stie sa vorbeasca, nu poate merge dar vrea sa le faca pe toate singur si daca nu-l lasi vei provoca drame - tipete, urlete, lacrimi siroaie.

Daca ai un copil Varsator acesta o sa-ti scotoceasca prin toate sertarele, prin dulapuri si prin toatele cutiile. Ascunde de el ceea ce nu trebuie sa gaseasca pentru ca are un talent teribil sa puna mana exact pe ceea ce nu are voie si poate sa fie periculos sau riscant. Copilul Varsator intelege perfect relatia cauza-efect si are nevoie mereu de explicatii. Cel mai bine o sa inteleaga daca ii dai exemple.

Face des crize de plans necontrolat, pe care le poti linisti numai daca reusesti sa ramai fie foarte calma, fie indiferenta. Explica-i mereu ce poate si ce nu poate pentru ca este cea mai buna cale prin care il poti lamuri. Asculta mai bine daca ii explici decat daca ii interzici pur si simplu.

Copilul Varsator iubeste sa mearga la gradinita si la scoala. Este copilul vesel din grupul de copii care plange.... Are nevoie de prieteni de varsta lui si se simte fericit in compania lor. Prefera jocurile active, ii place in mod deosebit sa alerge cu alti copii, desi si in acest caz el vrea sa faca totul cum ii place lui si uneori se comporta ca un mic terorist.

Copilul Varsator invata repede sa vorbeasca, este capabil de replici uimitoare, deseori peste varsta lui. Este relativ cuminte in colectivitati, dar are momente in care explodeaza in manifestari de o obraznicie fara limite care socheaza. Il faci sa stea cuminte si la locul lui explicandu-i, nu cerandu-i. Este mereu convins ca ceea ce stie el este mai mult si mai bine decat stiu parintii si nu recunoaste nici o autoritate.

Nu infrange capacitatea copilului de a avea propria lui opinie, dar invata-l sa nu se grabeasca. "Nu te grabi!" este formula pe care parintele unui copil Varsator o va spune cel mai des.

Are deseori o atitudine matura. Poti discuta cu el probleme serioase si le va intelege chiar la varste foarte mici.

Este un copil milos, asa ca il poti implica in actiuni caritabile, pentru ca o sa-i faca foarte bine. Copilul Varsator iubeste sa-i ajute pe altii, dar este uimitor de timid atunci cand el insusi are nevoie de ajutor.

Copilul Varsator are nevoie de foarte multa afectiune, dar nu prea stie sa arate la randul sau afectiune. Poate parea rece si distant. Se apropie greu de oameni, se teme de respingere.

Un sfat pentru parintii copilului Varsator: nu rade niciodata de el, ia-l mereu in serios, asculta-i fanteziile si incurajeaza-le. Invata-l sa se concentreze asupra a ceea ce face, pentru ca este foarte imprastiat.

Articole relationate
Și cum, doar atât le-ai luat?

Și cum, doar atât le-ai luat?

Azi am primit de 3 ori această întrebare de la câteva persoane surprinse de ce le-a adus Moșul copiilor mei: o carte de povești pentru fiecare, un ou kinder (la care...

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!