Sari la conținut

Minunile există! O femeie cu o dizabilitate genetică rară a născut o fetiță perfect sănătoasă

Vezi gGalerie foto

Alex Dacy s-a născut cu o dizabilitate genetică rară, numită atrofie musculară spinală, o boală genetică care provoacă probleme de mobilitate.

Deși suferă de o boală genetică rară, Alex este o fire optimistă și încearcă de fiecare dată să vadă partea bună a lucrurilor: „Unul dintre principalele lucruri pe care mă concentrez, ca activist pentru persoanele cu dizabilități, este pozitivitatea și acceptarea corpului care prezintă dizabilități.”

Când a anunțat că este însărcinată, Alex a spus că nu a plănuit niciodată să nască un copil cu propriul ei corp și că ar fi apelat, mai degrabă, la alte variante, precum mamă surogat.

„Întotdeauna mi-am dorit să fiu mamă, dar oamenii îmi spuneau adesea: „Dacă bebelușul va avea boala ta?”, „Cum ai de gând să ai grijă de un bebeluș?”

De când a rămas însărcinată pe neașteptate, Alex a fost nevoită să oprească tratamentul pentru SMA (atrofia musculară spinală), deoarece ar fi putut să-i dăuneze copilului.

„Am o sarcină cu risc ridicat, dar sunt monitorizată de o echipă întreagă de medici”, a spus ea. „Multe femei cu boala mea nasc... Da, este dificil, dar nu este imposibil”, a precizat mămica.

În ciuda tuturor dificultăților, Alex a născut o fetiță tare frumoasă.

„Momentul când am ținut-o în brațe, piele pe piele, a fost un moment pe care nu-l voi uita niciodată. O țineam în brațe, inima mea bătând împreună cu a ei. Noi două am trecut prin atâtea momente grele împreună...”, a spus mămica. 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!