Sari la conținut

Ce presupune înţărcarea blandă a puiului tău

Alăptarea este un subiect la care ţin foarte mult. Aş vrea că toate mamele să fie bine informate pe această temă. Am scris pe blog cât de multe articole am putut şi am simţit despre experienţa alăptării lui Aris, care a decurs atât de firesc şi bine pentru noi. Asta după ce m-am lovit de o situaţie mai puţin fericită în cazul primului copil. Iar acum, odată cu rubrica de la Antena 1, am posibilitatea să duc mesajul mai departe, să informăm cât mai multe mame şi, sper eu din suflet, să le ajutăm să ia în deplină cunoştinţă de cauza decizii importante care le implică pe ele şi pe puii lor.

După ce am citit frământările mamelor pe diverse grupuri de pe Facebook şi am primit tot felul de mesaje de la cititoarele blogului, prin care mă întrebau care este cel mai bun mod prin care să întrerupă alăptarea, am hotărât să realizez un interviu cu Ilinca Tranulis, medic pediatru, consultant în lactaţie şi om blând, care te încarcă de bine. Ilinca ne-a explicat tare frumos ce presupune înţărcarea blandă a puiului de om.

►Citeşte şi Care este vârsta potrivită pentru înţărcare?

Adesesa, din lipsa de informare, din pricina oboselii, a presiunilor, a semnelor de întrebare, mamele ajung să apeleze la metode extreme pentru a-şi determina puii să nu mai sugă. Am citit de ardei iute dat pe sâni, muştar sau chiar crema de ghete, plasturi şi alte nebunii traumatizante atât pentru mamă, cât şi pentru copil.

►Citeşte şi Alăptarea la cerere – Cum ştii că bebe cere?

►Citeşte şi Sfârșitul alăptării. Ce efecte are asupra mamei

Înţărcarea ghidată de copil

(…)

Citeşte mai mult pe ruxandraluca.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!