Sari la conținut

100 de zile de recunoștință

Cum ar fi dacă la sfârșitul unei zile, în ciuda tuturor lucrurilor care nu v-au ieșit cum ați fi vrut, să vă puteți culca recunoscători și cu zâmbetul pe buze? Cum ar fi să puteți găsi cu ușurință 3 sau 5 sau 10 motive de bucurie pentru fiecare motiv de supărare?

Și ce ați zice dacă v-aș spune că se poate?

Să fii recunoscător atunci când toate îți merg bine e floare la ureche. Să simți însă recunoștință în zilele în care ți se pare că munca ta e în zadar mi se pare ca o super putere. Vestea bună este că oricare dintre noi își poate antrena creierul să fie mai flexibil în gândire și să remarce lucruri și perspective noi.

►Citeşte şi Aș fi putut să…
 
100 de zile de recunoștință vă pot schimba viața

Suntem ceea ce gândim și acțiunile noastre vor fi ghidate de gândurile noastre. Când credem despre noi că putem face un anumit lucru, atunci vom avea șanse mult mai mari să reușim. Când ne spunem că nu suntem suficient de buni, că noi nu putem obține ceea ce alții au reușit sau că e prea greu ne ridicăm ziduri imaginare care ne vor împiedica cu siguranță. Și cu fiecare scuză pe care ne-o spunem zidurile se vor înălța tot mai tare.
 
Cred că frustrarea zilnică pe care o trăim nu ni se întâmplă pur și simplu și nu vine peste noi din exterior, ci depinde strâns de felul în care noi alegem să interpretăm împrejurările și lucrurile care ni se întâmplă, în interior.

Secretul oamenilor cu adevărat fericiți este că au înțeles că sunt responsabili pentru propria lor fericire și acționează în consecință. Cred că frustrarea zilnică pe care o trăim nu ni se întâmplă pur și simplu și nu vine peste noi din exterior, ci depinde strâns de felul în care noi alegem să interpretăm împrejurările și lucrurile care ni se întâmplă, în interior.

Și mai cred că schimbând felul în care gândim ne putem schimba viața, așa că azi vă lansez o nouă provocare: un exercițiu de 100 de zile de recunoștință. Aveți nevoie doar de un strop de voință, un pix, o agendă sau un caiet și maxim 3 minute investite la finalul fiecărei zile.

Timp de 100 de zile consecutive notați măcar câte un ”lucru” pentru care sunteți recunoscători și de ce.  Dacă aveți două sau trei, notați-le pe toate.
 
Azi sunt recunoscător pentru __________, pentru că __________ .
 
(…)

Citeşte mai mult pe cristinaotel.ro
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!