Sari la conținut

De ce cade parul nou nascutilor?

Este normal ca bebelusul sa-si piarda parul?

De cele mai multe ori, in timpul primelor 6 luni de viata, bebelusilor le cade parul. Acest lucru se intampla pentru ca ciclul de viata al parului are doua faze, una cand creste si una in care stagneaza. In ceea ce priveste nou-nascutii, toti foliculii de par isi inceteaza cresterea in acelasi timp, avand ca rezultat caderea lui. Acest eveniment este pus pe seama modificarilor hormonale ce au loc imediat dupa nastere (se poate ca si noile mamici sa se confrunte cu o cadere a parului tot din aceleasi motive).

Cateodata, pe capul bebeluslui pot fi locuri in care are foarte putin par sau chiar deloc, asta pentru ca doarme de cele mai multe ori in aceeasi pozitie. Cand bebelusul va mai creste si se va putea intoarce de pe o parte pe alta acest defect va disparea.

Multor bebelusi nu numai ca le cade parul dar cel care apare dupa aceea este de o cu totul alta culoare decat ceea ce ai vazut la inceput. Copiii care se nasc avand un bogat par negru, pot avea, dupa cateva luni parul blond.

Ce poti sa faci in aceasta situatie?

Nu poti face nimic pentru ca aceasta problema are o cauza hormonala. Poti decat sa astepti. Daca lipsa parului se datoreaza faptului ca bebelusul sta prea mult timp in aceeasi pozitie, ai putea alterna pozitiile de somn ale bebelusului pentru a rezolva aceasta situatie. De exemplu, intr-o noapte il pui sa doarma pe spate cu capul orientat spre un capat al patutului, iar in alta cu capul in partea cealalta. De vreme ce va vrea sa vada ce se intampla in camera in jurul lui, va intoarece capul spre partea unde observa miscare. Asadar in fiecare seara va dormi asezat pe alta parte a capului.

Daca bebelusului tau ii place sa doarma numai pe burtica, il poti dezobisnui, incercand o metoda progresiva: in prima seara il asezi sa doarma pe partea stanga, in urmatoarea seara va dormi pe spate, iar in a treia pe partea dreapta. Mai trebuie sa te asiguri ca bebelusul mai sta si pe burtica in timpul zilei, prea mult timp petrecut intr-un leagan sau stand pe spate, va agrava problema.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!