Sari la conținut

Igiena baii, cea mai murdara incapere din casa

Stiti care ar trebui sa fie, dupa parerea mea, cea mai curata incapere din casa? Ei bine, baia. Nu dupa bucatarie se cunoaste cat de curata si, implicit, sanatoasa este o familie. Ci dupa baie.

Asa ca incerc sa tin acest loc cat mai curat. Cu o bucatica de paine scapata pe jos mai poti trai, insa cu germenii si microbii din baie mai greu. Mai ales atunci cand ai copii mici care, sa recunoastem, parca jumatate din timp si-o petrec in baie. 

 

Ce ai de facut zilnic in baie:

- Nu lasa lucruri aruncate. Din motive inca neelucidate multi, printre care si parintii mei, considera baia a fi un fel de debara in care mai poti uita haine pe care nu le folosesti chiar zilnic, prosoape pe podea si dulapurile incarcate de recipiente cu data de mult expirata. Nu uita regula de baza - cu cat o incapere este mai aerisita, si la propriu si la figurat, cu atat sunt sansele mai mari sa nu fie plina de microbi.

- Spala chiuveta. Ai auzit bine, zilnic. Este unul dintre cele mai murdare locuri din casa. Aici ii speli pe copii pe maini si eventual la fundulet. Iti ia numai doua minute, poti sa o faci. 

- Spala cu dezinfectant capacul de la WC. Si asigura-te, de fiecare data cand tragi apa, ca acel capac este lasat in jos, astfel incat germenii sa nu se imprastie in intreaga incapere.

- Daca ai geam este minunat, daca nu, gaseste alta modalitate de a ventila aerul. Mai ales dupa ce ai facut dus, intrucat umezeala favorizeaza aparitia mucegaiului.

- Spala-te pe maini de cate ori iesi din baie! O regula de aur daca nu vrei sa imprastii microbii in toata casa.

- Schimba prosoapele de maini cat mai des, de preferinta chiar zilnic.

 

Jucariile din baie

Iti este frica de microbii din noroi? Mai degraba ar trebui sa iti fie frica de microbii de pe jucariile din baie. Ce trebuie sa faci ca sa le pastrezi curate:

- spala-le cu solutie dezinfectanta macar 1 data pe luna

- atunci cand nu sunt folosite nu le tine aruncate in toata baia - ele ar trebui sa stea intr-un dulapior (preferabil nu sub chiuveta)

- nu le lasa, dupa ce copilul s-a jucat cu ele, sa se usuce de la sine. Daca ai avea un microscop te-ai convinge imediat de ce!

 

Periuta de dinti

- se inlocuieste la 3-4 luni si, preferabil, dupa fiecare raceala a copilului

- periutele de dinti nu se imprumuta

- ar fi bine sa fie tinuta intr-un dulap si nu pe chiuveta.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!