Sari la conținut

Cum îi înveți pe copii să-și lege șireturile (VIDEO)

Am realizat de curând că fiul meu habar nu are să îşi lege şireturile. Asta pentru că mai întotdeauna a avut pantofi cu scai, iar când a purtat pantofi cu şireturi i le-am legat eu.

Nu este un lucru uşor pentru copii să îşi lege şireturile deoarece au nevoie de abilităţi motorii fine, dar cu răbdare şi cu practica, părinţii îşi pot învăţa destul de repede copiii să îşi lege singuri şireturile.

I-am obişnuit cu pantofii cu scai, dar astfel s-a distrus unul dintre riturile trecerii către o vârstă mai mare – cum să îţi legi singur şireturile. Legarea şireturilor presupune un nivel de dexteritate pe care cei mai mulţi copii nu îl poseda până undeva între cinci şi şapte ani, deci o să ai nevoie de răbdare.

Cel mai simplu mod de a învăţa este pe un pantof care are şireturi plate de bumbac, eventual în două culori ca să poată distinge cum se împletesc cele două părţi ale unui şiret.

Stai lângă el pentru a avea exact aceeaşi perspectivă şi să îl ajuţi făcând gesturile pe un alt pantof. Ţine pantoful între genunchi şi pune-l şi pe el să facă acelaşi lucru.

Spune-i că trebuie să ţină capetele şiretului fiecare în câte o mână. Tot ceea ce îi vei spune să facă, trebuie să faci şi tu ca să te poată imita.

Citește și cum îl înveți să se îmbrace singur 

Practică legarea şireturilor până când copilul va fi în stare să facă singur acest lucru. Iată mai jos trei videoclipuri care îţi arată trei moduri diferite de legare a şireturilor. Alege-l pe cel mai potrivit pentru tine şi pentru el!

 ►Citește și Sarea de bucătărie. 6 întrebuințări benefice pentru copii

 

 

 

Sursa foto: 123rf.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti