Sari la conținut

Beneficiile consumului de mere în sarcină

Atunci când rămâi însărcinată, trebuie să ai grijă să mănânci corect pentru a-i asigura o creştere bună bebeluşului din burtică. Unul dintre alimentele „minune” în sarcină este reprezentat de... banalele mere!

Un consum regulat de mere în timpul sarcinii este extrem de benefic atât pentru mama şi copil, iar când vei vedea câte beneficii au merele, le vei include în dieta zilnică. Cercetările au arătat că merele au avantaje deosebite pentru copilul nenăscut, care nu pot fi atinse prin consumul de orice alte produse alimentare. Merele sunt, de asemenea, benefice pentru femeile gravide. Prin urmare, acest fruct are importanţă în timpul sarcinii atât pentru mama şi copil. Iată câteva dintre beneficiile consumului de mere în timpul sarcinii:

1. Protejează împotriva astmului. Merele consumate în timpul sarcinii vor proteja copilul împotriva atacurilor de astm de mai târziu, din copilărie. Motivul pentru aceasta se întâmplă este neclar, dar merele mâncate în timpul sarcinii se dovedesc a avea acest efect special.

2. Previn anemia. La femeile gravide anemia cauzează multe probleme cum ar fi travaliu prematur şi greutate mică la naştere pentru făt. Deoarece merele sunt bogate în conţinut de fier, ajuta în lupta anemiei.

Citeşte și despre Câteva reguli de alimentaţie sănătoasă în sarcină

3. Prevenirea wheezing-ului. Wheezing-ul (şuieratul) este un simptom de astm. Merele din dietă din în timpul sarcinii vor reduce riscul de respiraţie şuierătoare de care copilul poate suferi în copilărie.

4. Detoxifică. Mercurul este o substanţă nocivă pentru făt. Femeile gravide sunt sfătuite să evite alimentele care pot conţine de mercur. În ajutor le vin şi merele care sunt utile în curăţarea şi detoxifierea organismului de mercur şi plumb.

5. Ajută la tranzitul intestinal. Merele sunt surse bogate de fibre insolubile. Deci nu este de mirare că ajută la digestie şi la tranzitul intestinal, ceea ce este o veste fantastică pentru femeile însărcinate care de obicei suferă de constipaţie.

6. Cresc imunitatea. Mamele noastre ne sfătuiau adesea să mâncăm mere ca să fim sănătoase. Acest lucru este aplicabil în timpul sarcinii, de asemenea. Merele conţin vitamina C care ajută la construirea imunităţii atât pentru mama cât şi pentru copilul nenăscut.

7. Oferă energie. Merele oferă organismului energie rapid datorită conţinutului de carbohidraţi. Un beneficiu suplimentar este că merele conţin foarte puţin calorii.

►Citește și De ce este bine să mănânci banane în timpul sarcinii?

8. Ajută să ai o inimă sănătoasă. Femeile gravide acuză deseori arsuri la stomac din cauza presiunii arteriale crescute şi a acidităţii. Consumul de mere în timpul sarcinii asigura sănătatea inimii şi reduce riscul de arsuri la stomac.

9. Sunt o sursă de calciu. Calciul este un mineral foarte important, necesar în timpul sarcinii pentru bună dezvoltare a oaselor fătului. Merele sunt surse bogate de calciu şi, prin urmare, trebuie să fie incluse în dieta ta în timpul sarcinii.

 

Sursa: Boldsky

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!