Sari la conținut

Perna de dormit pentru gravide. De ce trebuie să ții cont înainte de a o cumpăra

Sunt convinsă că şi tu, ca şi mine şi că mii de alte femei, ai probleme în timpul somnului din sarcina, mai ales în trimestrul trei. Faptul că eşti uriaşă şi ai o burtă mare nu face numai să fie dificile mişcările în pat, ci poate aduce cu sine şi probleme de sănătate.

O mulţime de femei gravide au probleme cu dormitul în timpul nopţii din cauza creşterii uterine pe care o experimentează. Deoarece copilul apasa pe diafragma puternic, mai ales în poziţia de culcat pe spate, gravidele au deseori probleme cu respiraţia.

Vena cavă este posibil să fie presată de uter, şi astfel se împiedică curgerea corectă a sângelui către membrele inferioare. Iar când acest lucru se întâmplă, este foarte posibl să apară hipotensiunea arterială.

Modul în care o femeie se sprijină în sarcina este esenţial. Nu numai pentru a-şi asigura confortul propriu ci şi pentru a evita problemele de sănătate, inclusiv durerile. Au apărut cu nu foarte mult timp în urma anumite perne „pentru gravide” în a căror reclamă se poate citi că promovează un somn odihnitor, sănătos şi fără dureri pentru gravide.

►Citește și Cum să dormi cu o gravidă. 15 idei în imagini

Dacă te-ai hotărât să îţi cumperi o pernă pentru gravide şi eşti convinsă să înfăşurarea de „forţe textile” din jurul tău te va ajuta să dormi mai bine, citeşte aceste câteva lucruri înainte de a cumpăra.

Ce caracteristici trebuie să aibă o pernă bună pentru gravide:

1. Materialul

Materialul pentru perna nu trebuie să fie iritant pentru piele. O mulţime de perne ieftine pentru gravide sunt făcute din materiale pe care nu ai pune nici căţelul să stea, darămite să stea în contact cu pielea ta o noapte întreagă. Pernele pentru gravide sunt mari şi voluminoase şi cer o cantitate mare de material. Chiar dacă forma este cea care le recomandă ca fiind ergonomice pentru gravide, nu trebuie să uiţi este nevoie să te poţi conecta cu totul cu perna ta, cu mintea şi corpul. Până la urmă, pielea este cel mai mare organ al corpului şi transmite cele mai multe informaţii către creier. Dacă vrei să te poţi odihni şi relaxa, ai grijă la materialul folosit.

2. Bumbacul folosit

Pernă pentru sarcina trebuie să fie umplută cu un material care să sporească confortul în timpul somnului.

Alege deci o pernă care este umplută cu materiale hipoalergenice şi, posibil, cât mai naturale.

3. Forma

Forma şi construcţia pernei trebuie să se potrivească cerinţelor tale. Unele perne care se găsesc pe piaţa sunt de singură diensiune şi sunt nepotrivite pentru o femeie mai înaltă sau pentru una minionă. Pur şi simplu, o pernă nepotrivită ca dimensiune şi formă va adăugă nou dureri la cele cu care te-ai obişnuit deja, în loc să ţi le amelioreze pe cele vechi.

►Citește și Reguli de bază pentru un somn bun în sarcină

Ca formă, poţi găsi perne care sunt pentru întregul corp, sau în formă de U sau în construită în cercuri. Indiferent de ce este tip de pernă alegi, cauta comentarii pe internet legate de fiecare şi vezi dacă ţi se potriveşte sau nu. Încearcă să iei legătura cu femei care au avut astfel de perne şi să afli dacă le-au făcut mai mult bine sau mai mult rău. Şi, nu în ultimul rând, încearcă să probezi perna în magazin dacă este posibil. În câteva secunde îţi poţi da seama dacă ai şanse să ai o relaţie de prietenie cu aceasta sau o vei urî în tot sufletul!

Sursa: Pregnancy pillows

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!