Sari la conținut

Pastel Chalet – locul de vis în care se scriu poveşti

Se spune că atunci când eşti mamă te simţi cel mai fericit şi totodată obosit om de pe pământ, iar eu… tind să cred că numai cine nu a făcut copii nu poate înţelege. Pentru că e adevărat, nimic nu te împlineşte mai tare decât sentimentul matern şi nimic nu te epuizează mai tare ca timpul petrecut alături de copilul tău – mai ales în primii ani de viaţă ai acestuia.

De aceea, cred că vacanţa perfectă pentru părinţi cu greu poate exista. Pe de o parte, îţi doreşti să fie şi copilul tău cu tine, să îi simţi mirosul în orice moment şi să îi vezi încântarea de pe chip, pe de altă parte, însă… numai cearcănele tale şi nervii tăi ştiu câtă nevoie ai de o pauză. Deci, poate exista vacanţa perfectă, în care să stai alături de copilul tău, într-o relaxare maximă?

Noi credem că da şi am şi găsit şi un loc perfect, care poate împlini toate nevoile unei mămici care are nevoie de relaxare: Pastel Chalet – “locul de vis în care se scriu poveşti” – sintagmă care îmi vine în minte ori de câte ori mă gândesc la numele căbănuţei. Locşorul minunat despre care vorbim se află în Vama Buzăului – destul de aproape de capitală şi chiar şi de centrul ţării, ceea ce mă face să cred că este relativ uşor de ajuns din orice colţişor al României.*

După ce coteşti din Întorsura Buzăului spre Vama simţi cum te cuprinde liniştea. Pe ultima bucată de drum, de vreo 5 km, nu străbaţi cel mai bine asfaltat drum din lume,  dar este perfect: e musai să laşi maşina mai încet şi să admiri peisajul superb, ascultând liniştea… acel sunet perfect care îţi ajunge până în inimă.

După acea bucată de drum străbătută cu doar câţiva kilometri pe oră, ajungi într-o poiană superbă, în care numai Pastel Chalet şi încă o pensiune vecină îşi aşteaptă măiestuos vizitatorii. Odată ajunşi la locul de vis în care se scriu poveşti, niciun sunet nu se mai poate numi zgomot – nici măcar chicotelile celorlalţi copii cazaţi la Chalet. Telefoanele nu te mai tulbură cu soneriile lor – nu există semnal în rețeaua Orange, puțin la Vodafone și la Digi, dar pentru cei care simt că se rup de realitate şi nu îşi doresc asta – trebuie să stiţi că există Wi-fi cu semnal foarte bun.

Dar să vă povestesc mai pe îndelete despre Pastel Chalet.

Căbănuţa este, în fapt, alcătuită din trei corpuri: restaurantul şi recepţia şi alte două clădiri, una dintre acestea purtând numele Romantic, celelalte două (situate în acelaşi corp, dar având intrări diferite) -  Cosy şi Charm.  Fiecare dintre acestea are 5 camere, în total capacitatea de cazare fiind de 15 camere. Trebuie să menţionăm că fiecare cameră are câte un pat dublu, în care se poate adăuga câte un pat suplimentar. Iar dacă aveţi doi copii, nu trebuie să vă faceţi griji: suntem în aceeaşi situaţie şi, Slavă-Domnului, loc a fost suficient pentru un somn mega-bun. Noi am fost cazaţi în clădirea Cosy, în camera Coral. Vă las pe voi să descoperiţi cum se numesc celelalte camere şi cum arată fiecare dintre acestea.

Ce mi-a plăcut foarte tare este că în niciuna dintre camera nu este televizor, deci somnul bun chiar a fost la el acasă. În orice caz, la parterul fiecărui corp este câte un living dotat cu televizor şi, ce este cel mai tare, micuţilor li se pun la dispoziţie o mulţime de jocuri. Deci, nu trebuie plecat cu jucăriile de acasă! Încă ceva demn de menţionat: corpul Romantic are şi masă de billiard şi de tenis ce pot fi folosite de toţi turiştii.

Mâncarea – bună, sănătoasă şi… pentru toate gusturile, inclusiv pentru vegetarieni. Spre exemplu, la fiecare masă ţi se oferă un antreu alcătuit din trei feluri de mâncare (cu excepţia micului-dejun, unde ai bufez suedez) – apoi poţi alege din două sau trei feluri de ciorbe şi din 5-8 feluri principale. Unde mai pui că ai şi trei variante de salate şi de desert, dar şi meniu special pentru copii?! Sună minunat, nu? Aaa, şi la fiecare masă ai apa din partea casei şi o carafă de vin. Dar, dacă eşti puţin mai pretenţios, poţi alege şi alte băuturi din meniu, contra cost. Tot ce vrei, pentru toate gusturile.
Mai mult, am stat de vorbă cu Enisa – sufletul dedicat locului de vis – şi ne-a explicat că foarte multe dintre alimente sunt luate de la producatori locali, deci la Pastel Chalet se mănâncă bine şi… cât se poate de bio!

Ce poţi să faci la Pastel Chalet

Nu degeaba povesteam la început că este locul perfect pentru familiile care îşi doresc o pauză de la “părinţeală”, pauză petrecută chiar alături de copii. Şi asta pentru că Enisa are grijă să îi ţină pe copii ocupaţi cu diverse ateliere, cu o plimbare la rezervaţia naturală de zimbri şi la Cascada Urlătoare sau cu o plimbare în căruţa trasă de cai. Aaaa, şi cu focuri de tabară! De poveste, nu?

Şi să vă mai povestesc ceva. De unde mi-a venit, în fapt, sintagma “locul în care se scriu poveşti”. În weekendul în care am fost acolo, la Pastel Chalet doi tineri şi-au spus DA pentru toată viaţa. Romantica ceremonie s-a defăşurat în restaurantul cabanei (unde până şi mie, unei simple străine, mi-a tremurat puţin bărbia când tinereii și-au făcut jurămintele), după care curtea interioară şi împrejurimile le-au oferit celor doi însurăţei un cadru de vis. În final, tot grupul s-a retras în corpul în care au fost cazaţi. Nu ştim dacă au petrecut sau şi-au dorit mai mult relaxare, cert este că nouă nimic nu ne-a tulburat liniştea. Le-am cerut şi eu pozele celor doi şi trebuie să recunosc: eu, femeie cu verigheta pe deget de ani buni, am fost geloasă pe ei. Eh, tinereţe…

Aşa că, DA: La Pastel Chalet se scriu poveşti: despre oameni care se unesc pe viaţă, despre părinţi care îşi încarcă bateriile, despre copii care văd că există viaţă şi fără tehnologie.

Mulţumim, Pastel Chalet, pentru un weekend de vis! Cu siguranţă ne vom revedea curând.

 

*Comuna Vama Buzăului este situată în sud-estul județului Brașov, la 45 km de orașul Brașov şi la trei-patru ore de Bucureşti. Pastel Chalet este situat, mai exact, în satul Dalghiu.

Foto wall şi ceremonie: Lucian Mocanu 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!