Sari la conținut

Această mamă intenționează să nu se oprească din a-și alăpta băiețelul de 4 ani. Iată de ce

Organizația Mondială a Sănătății spune că bebelușii ar trebui să fie alăptați, în funcție de cererea lor, de la 6 luni până la 2 ani sau mai mult.

O mămică este hotărâtă să continue să-și alăpteze fiul de 4 ani, iar explicația ei este fascinantă.

Alăptarea prelungită o ajută să creeze o legătură puternică cu fiul ei


Allison Yarrow, autoarea cărții Birth Control: The Insidious Power of Men Over Motherhood a spus că își alăptează fiul o dată sau de două ori pe zi și că, în unele cazuri, chiar de mai multe ori pe zi, dacă fiul ei este răcit sau bolnav.

► Citește și: Sânziana Buruiană vrea să intre în cartea recordurilor. Alăptează de șase ani, încontinuu

Vorbind despre decizia ei mai puțin convențională, Yarrow a remarcat: „Alăptarea prelungită funcționează pentru noi”. Ea a explicat că este o modalitate de a se conecta și de a comunica cu fiul ei.

► Citește și: O mamă a fost criticată pentru că își alăptează copilul în vârstă de 5 ani: „Voi continua să alăptez, până când copilul meu va decide să ne oprim”

„Copilul meu de 4 ani poate mânca și altceva în afară de lapte matern, nu? El nu vine la mine pentru mâncare”, a adăugat mămica.

Mămica susține că alăptarea este benefică și pentru ea, nu doar pentru copil

Dincolo de legătura specială pe care alăptarea prelungită a creat-o între ea și băiețelul ei, există multe alte beneficii care au impact asupra sănătății mamei.

„Cercetările arată că alăptarea poate reduce cancerul de sân și cel ovarian. În timpul alăptării, mamele eliberează hormonul oxitocină, ceea ce le face să se simtă bine.”

► Citește și: AAP și-a modificat recomandările privind alăptarea: până la doi ani sau peste

Clinica Mayo susține afirmațiile lui Yarrow, afirmând că alăptarea prelungită este asociată cu o reducere a infecțiilor acute, precum și a afecțiunilor cronice ale adulților, cum ar fi obezitatea, cancerul, bolile de inimă și alergiile.

Mămica afirmă că, în prezent, nu are nicio intenție de a întrerupe alăptarea băiețelului ei.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!