Sari la conținut

Aportul de calorii al mamelor care alapteaza

Daca in timpul sarcinii consumul energetic al organismului este in medie de  2400 calorii, adica 334700 Kj si, ca urmare, se recomanda un aport caloric suplimentar de 150 calorii /zi in primul trimestru si 350 calorii /zi in urmatoarele doua trimestre, dupa nastere lucrurile se schimba.

Inainte de nastere era suficienta o crestere mica a aportului caloric, pentru ca nu cantiatea de mancare era importanta, ci calitatea situatia ramane, in linii mari similara si dupa nastere cu exceptia ca nu mai ai nevoie de un suplimet caloric, ci doar de hrana de buna calitate. 
 
Spre deosebire de perioada sarcinii, in perioada de alaptare randamentul energetic este mai crescut decat in perioada sarcinii.
 
O femeie care alapteaza circa 850 mililitri de lapte pe zi, consuma 750 calorii, pentru producerea acestuia, iar masa bebelusului, elimina aceste calorii.

Astfel, necesitatile energetice din perioada de alaptare sunt mai ridicate fata de cele din perioada sarcinii, ceea ce explica faptul ca dupa nastere femeile pot sa slabeasca daca alapteaza si daca respecta o dieta echilibrata, de maximum 2000 de calorii zilnic.

Esential si pentru femeia care alapteaza si pentru copil este un bun aport de nutrienti, iar echilibrul intre numarul de calorii, aportul sanatos de alimente si alaptare te ajuta sa slabesti foarte eficient si foarte frumos, dupa sarcina, daca mananci sanatos si alaptezi. 

Nici o alta cativitate fizica in limite normale nu poate sa consume un plus de 750 de calorii, pe langa cele consumate in mod natural pentru functiile biologice.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Ana

    Eu cat am fost gravida nu mi-am numarat caloriile, mie doctorul imi zice ca daca ma ingras eu nu inseamna ca copilul creste mai bine, si daca imi este pofta de orice sa mananc 4 mere happy

  • bianca

    Cum este cu alăptatul la cerere? până la ce vârsta se aplica ? Dacă copilul are 7 luni și solicita lapte din 2 în 2 ore, chiar dacă consumă și alimente solide (supa de legume, fructe, iaurt...) este greșit?

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!