Sari la conținut

Bebelușul și beneficiile consumului de grapefruit

Grapefruitul are un gust duce-amar-acru și un profil nutrițional unic. Citricele sunt disponibile in mai multe varietăți și pot fi incluse în dieta bebelușului, în diferite moduri.

În general, bebelușilor li se recomandă să evite citricele înainte de vârsta de 12 luni, deoarece conțin acizi și pot provoca erupții cutanate.

Deși cel mai bine este să îți încurajezi copilul mic să consume fructe întregi, ocazional îi poți da mici cantități de suc de grapefruit. Cu toate acestea, Academia Americană de Pediatrie nu recomandă consumul sucului de grapefruit dacă sugarului îi sunt administrate anumite medicamente. Sucul de grepfruit modifică absorbția medicamentelor și disponibilitatea biologică. Dacă bebelușul tău ia vreun medicament, atunci solicită-i sfatul medicului înainte de a hrăni copilul cu grepfruit.

Grapefruitul la bebeluș. Valoarea nutritivă a grepfruitului

Pulpa suculentă a grapefruitului este o sursă bună de substanțe nutritive vitale, precum vitaminele A și C și potasiu. În plus, conține mai multe fitochimice, cum ar fi licopenul și naringina. Prin urmare, grapefruitul poate fi adăugat la dieta echilibrată a bebelușului pentru o hrană adecvată.

► Citește și: Zmeura – când se introduce în alimentația bebelușului și ce beneficii oferă

Grapefruitul la bebeluș. Beneficiile grapefruitului

Oferă hidratare

Conținutul ridicat de apă din grapefruit și prezența electroliților, precum potasiul, pot asigura o hidratare adecvată. Poate ajuta la protejarea celui mic de deshidratare.

Susține sănătatea intestinelor

Fructul conține o cantitate semnificativă de apă și fibre dietetice care pot ajuta la menținerea activă a intestinului bebelușului. În plus, conține compuși bioactivi, cum ar fi fenoli și flavanone, care pot ajuta la creșterea microbiotei intestinale.

Poate stimula sănătatea imună

Grapefruitul conține mai mulți nutrienți, cum ar fi vitaminele A și C, care sporesc imunitatea. De asemenea, conține compuși activi, cum ar fi flavonoizi, care prezintă proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.

Grapefruitul la bebeluș. Posibile efecte secundare

Grapefruitul și sucul de grapefruit pot avea anumite efecte secundare, precum:

Interacțiunea cu medicamentele

Grapefruitul și sucul acestuia conțin substanțe care inhibă funcționarea unei enzime pe care organismul o folosește pentru a metaboliza anumite medicamente. Consumul de grapefruit în timp ce bebelușului îi sunt administrate medicamente poate provoca un supradozaj și alte efecte adverse.

Medicamente precum unele antibiotice, medicamente cardiovasculare, medicamente pentru sistemul nervos central (SNC), medicamente gastrointestinale și imunosupresoare pot interacționa cu grapefruitul.

► Citește și: Autodiversificare: cele mai bune alimente în formă de bastonașe sau degețele (Finger Food)

Deteriorarea sau eroziunea smalțului dinților

Consumul excesiv de grapefruit poate duce la eroziunea smalțului dinților din cauza cantităților mari de acid citric din acesta. Dacă bebelușul sau copilul tău i-au crescut dinții și simte o sensibilitate la nivelul lor, atunci oprește-te din a-i mai da grapefruit câteva zile, pentru a vedea dacă există vreo îmbunătățire.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!