Sari la conținut

Când este recomandat să-i cumperi bebelușului prima pereche de încălțăminte?

Încălțămintea pentru bebeluși este absolut adorabilă și poate fi destul de tentant să o adaugi în coșul de cumpărături, dar este cu adevărat necesară?

Potrivit dr. Emily Heisey, un terapeut fizic pediatric din Texas, este indicat ca prichindeii să nu poarte încălțăminte până când nu merg cam 80% din timp pe zi. Când copilul învață să meargă și ieșiți împreună la plimbare afară, atunci el poate purta încălțăminte adecvată.

Picioarele bebelușului au o mulțime de cartilaje, așadar sunt foarte flexibile. Cu toate acestea, odată ce puiul tău a început să meargă corect, există câteva lucruri cheie pe care trebuie să le ai în vedere, atunci când îi cumperi încălțăminte. Asigură-te că primii pantofiori ai bebelușului tău au o talpă moale, flexibilă și un sistem de prindere simplu, dar sigur, astfel încât pantoful să țină călcâiul strâns și copilul să nu se împiedice și să cadă.

► Citește și: Cum alegem încălțările potrivite pentru primii pași ai copiilor (sfaturile ortopedului pediatru)

Dr. Heisey sugerează părinților să le cumpere bebelușilor lor încălțăminte prin care piciorul să poate să respire. În niciun caz să nu cumpere încălțăminte din piele. Picioarele copiilor transpira de două ori mai mult decât picioarele adulților. În cele din urmă, poți opta pentru un pantof flexibil, dar care să aibă stabilitate, astfel încât copilul să nu alunece. De asemenea, asigură-te că pantoful are o cupă pentru călcâi pentru a-i menține copilului echilibrul și stabilitatea.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!