Sari la conținut

Cum ingrijesti un nou-nascut. Sfaturi de la mame cu experienta

Viata de proaspata mamica poate fi destul de dificila, cum probabil ati observat si voi pe propria voatra piele. Si orice lucru mic care te ajuta sa fie mai usor conteaza.

Avem cateva idei primite de la mamicile din comunitatea noastra pe care le-ati putea lua in considerare in rutina voastra zilnica:

 1. Nu cumpara costumase intregi

Desi unele arata extrem de simpatice si par simplu de folosit intrucat ai o singura haina minuscula si nu 3 hainute minuscule, de fapt iti fac viata mai grea. Pentru ca atunci cand ai un bebelus mic accesul imediat la scutec este esential. Si este mult mai usor sa obtii asta cu un body si o pereche de pantaloni decat cu un costum intreg.

►Citeste si despre Cum sa cumperi haine pentru nou-nascut.

 2. Nu tine bebelusul treaz mai mult de o ora jumatate

Sigur ca ai vrea sa dormi si tu mai mult seara si nu cu o intrerupere la fiecare doua ore. Dar nu este deloc o strategie buna sa il tii pe bebelus treaz inainte de ora de culcare pentru noapte. Ceea ce vei obtine este ca va fi mult mai agitat, va adormi mai greu si de trezit tot se va trezi.

 3. Somnul bebelusilor nu este lin

La diferite intervale ei se mai agita, mai scrancesc, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fugi imediat sa il iei in brate. Este foarte posibil sa adoarma curand la loc si faptul ca il iei in brate il va agita. Lasa-i un minut sa vezi daca este chiar o trezire.

►Citeste si De ce transpira bebe in somn?

 4. Foloseste un zgomot de fond in timpul somnului

Poate sa fie un zgomot alb, pot sa fie cantece de leagan, ideea este sa nu il inveti sa adoarma intr-o liniste totala pentru ca atunci il va trezi si cel mai mic zgomot. Si poti ajunge sa nu mai poti nici macar sa mergi prin casa pentru ca scartie parchetul si il trezeste.

 5. Cea mai buna perioada de masa: cand se trezeste

Nou nascutii mananca din doua in doua ore si dorm la fiecare doua ore. Ei par sa prefere sa adoarma in timp ce mananca, dar tu ai putea incerca sa il hranesti la trezire. Daca s-a invatat sa adoarma mancand va fi dificil sa schimbi acest obicei mai tarziu si o poti tine asa chiar si cand nu mai este bebelus.

 6. Foloseste un sac de dormit

Acum nu prea se mai apeleaza la infasarea bebelusilor, considerandu-se ca ai sunt mai fericiti si se dezvolta mai bine daca sunt liberi sa se miste. Insa unii dintre ei se simt mai linistiti si dorm mai bine daca sunt infasati. Poti cumpara un sac de dormit intrucat poate indeplini o asemenea functie si, in plus, este si mai sigur decat o paturica.

 7. Cand ii schimbi scutecul

Pune scutecul nou sub cel vechi astfel incat sa ai imediat la indemana scutecul de schimb. Asta te ajuta mai ales in cazul baietilor pentru ca oricand te poti trezi cu un 'cadou' in orice moment. 

8. Taie unghiile cand doarme

Unghiile bebelusului trebuiesc taiate des, o data la 2-3 zile pentru ca altfel risca sa se zgarie tare cu ele. Este insa dificil sa le tai atunci cand este treaz si nici nu este recomandat sa ii pui manusi ca sa il protejezi. Deci, nu ramane dacat sa i le tai cand doarme.

Voi ce alte trucuri care va ajuta mult aveti?

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!