Sari la conținut

Cele mai crude lucruri pe care le aud mămicile care nu pot alăpta

Fiecare mamă își dorește ce este mai bine și mai bun pentru puiul ei, așa că niciodată nu trebuie puse la îndoială eforturile pe care aceasta le poate face, pentru ca minunăția să crească sănătoasă.

Printre cele mai importante lucruri pe care o mamă le poate face pentru puiul ei, încă de la început, sunt nașterea naturală și alăptarea. Numai că, din diverse motive, una sau poate nici măcar una dintre aceste dorințe nu devin realitate. Ce putem face noi, prietenele celor care trec prin acestă experiență? Dacă este să ne referim la alăptare, este obligatoriu să NU spunem următoarele lucruri:

Dar alăptarea există din cele ai vechi timpuri și tocmai tu nu poți... – Așa este, alăptarea există din cele mai vechi timpuri, dar la fel și problemele legate de alăptare. Numai că, în trecut, pe vremea când laptepe praf nu exista, femeile care își perimiteau angajau proaspete mame care avea lapte, să le apăteze și lor copilul. Problemele erau aceleași, numai soluțiile difereau...

Dar laptele natural e mai bun pentru copilul tău – Știm! ȘTIM! Alăptarea este cea recomandată, mai ales din punct de vedere nutrițional. Dar pentru unele femei, laptele praf este singura soluție de hrănire a bebelușului, nu este vorba despre opțiune. Așa că haideți să nu le mai spunem mamelor care nu alăptează ca au ales soluția mai puțin bună. Li s-a impus această soluție și cu siguranță este CEA MAI BUNĂ pentru copilul lor!

Trebuie doar să te străduiești mai mult! – Teoretic da, în multe dintre cazuri alăptarea necesită eforturi prelungite. Dar să spui asta mamei care a încercat toate ceaiurile posibile, care a fost supravegheată de un consultant, care a luat pastile și care a încercat tot felul de pompe de muls.... mai bine nu! Nu va ajuta cu nimic, ci dimpotrivă!

Specialiștii recomandă alăptare măcar 6 luni... – Să îi spui că unei mame care se luptă cu durerile timp de două săptămâni că trebuie să se mai chinuie încă aproape 6 luni... tai în carne vie! Haideți să o încurajăm, să îi spunem că face o treabă minunată și că e ok să se oprească, atunci când nu mai poate!

►Citește și Alăptatul m-a făcut să îmi urăsc copilul!

Eu nu am avut nicio problemă cu alăptarea! – Bravo ție!

Aoleu, dar tu știi câte tâmpenii sunt în formulă?! – Repetăm: în cele mai multe dintre cazuri, formula este singura modalitate de hrănire a bebelușului! Și poate că da, nu este la fel de bună ca laptele de mamă, dar cu siguranță a fost adoptată în funcție de nevoile copilului!

► Citește și Lapte de mama sau lapte praf?

Cred că formula e tare scumpă – Haideți să nu le mai amintim!

Alăptarea arde calorii! Eu de-asta am slăbit rapid, după naștere – În primul rând, ultimul lucru la care se gândește o mămică ce nu poate alăpta este că nu va slăbi rapid! În al doilea rând, haideți să nu le mai transmitem mamelor că după naștere trebuie să slăbească rapid! Trebuie doar să fie sănătoase, atât ele, cât și bebele!

Eu mi-aș face griji în locul tău: nu se va atașa de tine...  – Mai ușor cu asta! Sunt zeci de moduri prin care poți crea o legătură strânsă cu micuțul tău, iar alăptarea este doar unul dintre ele! Sau tații nu se pot atașa de puii lor, pentru că nu alăptează? Îmbăirea, masajul, jocul, hrănirea cu biberonul – toate sunt moduri prin care îi poți arăta micuțului cât de mult înseamnă el pentru tine...

Angajează un consultant în alăptare! – Daca mama nu ți-a cerut sfatul, atunci nu îl oferi! Cu siguranță a luat în calcul toate posibilitățile și există un motiv întemeiat pentru care nu a făcut asta (sau a și făcut, dar tu nu știi). Deci, dacă nu te întreabă, nu răspunzi!

► Citește și Ce să NU spui unei mămici care alăptează. 7 sfaturi de la un consultant în lactație

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!