Sari la conținut

Cum îl înveţi pe bebeluş să bea din biberon

Pe un copil căruia îi place să sugă este adesea dificil să îl faci să accepte să bea din biberon. Şi vine un moment în care trebuie să începi să o faci, fie pentru că te gândeşti la înţărcare, fie pentru că ţi-ai dori ca la un moment dat să îl poată hrăni şi altcineva. 

Ai putea crede la început că refuză pentru că nu îi place formula de lapte praf, dar poate să fie şi lapte matern şi tot să refuze. Oare ar trebui să îi cumperi un alt biberon? Înainte de a face asta încearcă următoarele lucruri

Temperatura laptelui

Este posibil ca temperatura laptelui să nu fie cea potrivită. Încearcă să faci astfel încât laptele să nu fie cald, dar nici rece, exact ca laptele care vine de la sâni.

Tetină

Chiar dacă ţie ţi se par similare, ele sunt foarte diferite ca textura de la o firmă la alta. Încearcă cu mai multe tipuri de tetine până când reuşeşti să o găseşti pe cea pe care o acceptă bebeluşul tău.

Altă rutină

Pediatrii recomanda adesea schimbarea rutinei dacă vrei să introduci hrănirea din biberon. Asta înseamnă că altcineva, nu mama, să hrănească bebeluşul. De fapt chiar este recomandabil că mama să nu fie deloc acasă.

Şi restul elementelor de rutină ar fi bine să fie modificate- de exemplu bebeluşul poate fi hrănit astfel în timp ce stă în pătuţ, nu în braţe, poate fi hrănit la trezire şi nu la culcare, cu lumina aprinsă şi nu stinsă etc.

De la san la tetină

Unele mame au reuşit să facă aceasta tranziţie înlocuind sânul cu biberonul în timpul hrănirii. Ele au pus bebeluşul la sân şi când a început să sugă l-au înlocuit cu o sticlă cu lapte. După ce au procedat astfel de câteva ori bebeluşul ştia deja la ce să se aştepte şi nu mai refuza biberonul.

Răbdare

Indiferent ce metodă ai folosi, aceasta tranziţie nu este una rapidă. Te poţi aştepta să îţi ia în jur de două luni de zile. Însă poate să ia şi mult mai mult, până la un an. 

O cană

Este posibil că bebeluşul tău să nu folosească niciodată un biberon. Şi asta nu este un lucru rău. Dacă vezi că nu acceptă biberonul încearcă să introduci o cană specială pentru copii mici. Există bebeluşi care au reuşit să bea din cana încă de la 4 luni. 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!