Sari la conținut

Cum împiedici copilul să arunce mâncarea pe jos (GIVEAWAY)

Copilul nostru a aruncat farfuria cu mâncare pe jos de maxim trei ori. Prima dată a fost din greșeală, a doua oară ca să ne atraga atenția și a treia oară ca să vadă ce se întâmplă cu farfuria și cu mâncarea din ea. N-a avut pasiunea asta sau, poate că, fără să ne dăm seama, am abordat situația în așa fel încât nu i s-a mai părut interesantă treaba asta.

    Dar și când s-a întâmplat, nu vrei să știi cât de tare m-am frustrat când am văzut cum aterizează o farfurie întregă, cu bunătate de mâncare, pentru care am muncit și am asudat la propriu, în întregime, pe jos, așa, dintr-o mișcare…

Adevărul este că n-am lăsat să se vadă că mă deranjează. Cum am gestionat situația si ce am făcut efectiv, de nu s-a mai repetat incidentul, îți spun mai jos.

Care sunt motivele pentru care copilul aruncă mâncarea pe jos

  •     Vrea să ne atraga atentia. Copiii au nevoie de toată atenția noastră. Atunci când nu au parte de ea, fac în așa fel încât să o dobândească. Mai mult, dacă mai au parte și de o reacție ieșită din comun, la ceea ce fac, satisfacția lor este cu atât mai mare.
  •     Vrea să învețe despre cauză și efect. Bebelușii sunt într-un proces continuu de învâțare despre lumea din jur. Îți dai seama cât de interesant și amuzant (pe alocuri) este să vadă cum se face țăndări farfuria și cum zboară toată mâncarea pe jos sau pe pereți? E ca o lecție primară de fizică, unde constată că există gravitație. Apoi sunt curiosi de consecințe. Ce urmează, se face farfuria la loc? Observă cioburile și faptul că ne apucăm să le strângem. Pentru ei totul este un prilej de învățare și poate deveni un adevărat spectacol;

(...)

Citește mai mult pe mamamag.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!