Sari la conținut

De ce unii nou-născuți au păr și alții nu

Există o vorbă din popor care spune că o femeie care are arsuri la stomac în timpul sarcinii va avea un copil cu păr bogat. Cercetătorii au analizat acest lucru și au descoperit că din 28 de femei care au avut arsuri la stomac, 23 dintre ele au avut copii cu mult păr. Ei credeau că hormonii eliberați în timpul sarcinii pot controla și creșterea părului bebelușului. Indiferent dacă este sau nu adevărat, unii bebeluși vin pe lume cu păr și alții nu. De ce se întâmplă acest lucru?

Bebelușii se nasc cu toți foliculii de păr pe care îi vor avea de-a lungul vieții lor. Cu toate acestea, părul unui copil sau lipsa acestuia nu arată cât de bogat sau nu va avea părul, pe măsură ce crește. Un bebeluș născut cu un păr bogat ar putea deveni chel câteva luni mai târziu, iar unui copil chel i-ar putea crește păr des și bogat după ceva timp.

Genetica joacă un rol important

Deși experții nu sunt 100% siguri de ce unii bebeluși se nasc cu păr și alții nu, ei cred că genele și ADN-ul sunt destul de importante. De obicei, creșterea părului are loc în jurul celei de-a treizecea săptămână de sarcină. Dacă unui copil începe să-i crească păr încă din uter, el se va naște cu un păr bogat.

Părul bebelușului ar putea fi des datorită hormonilor materni

Hormonii materni pot ajuta la creșterii părului copilului. Cu toate acestea, după naștere, nivelul hormonilor scade semnificativ. Acest lucru încetinește creșterea părului nou-născutului.

Bebelușilor fără păr nu înseamnă că le lipsesc nutrienții

Deoarece bebelușii se nasc cu cantități diferite de păr, unii părinți se pot îngrijora că mama nu a avut suficienți nutrienți în timpul sarcinii sau că bebelușul nu a primit suficient calciu.

Căderea părului la bebeluși este normală

Majoritatea bebelușilor le cade părul în primele 6 luni de viață. Este normal ca aceștia să își piardă părul ca urmare a frecării scalpului de saltea.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!