Sari la conținut

al meu are 1an si indata 2luni si inca nu am...

al meu are 1an si indata 2luni si inca nu am fost cu el la vaccin deoarece a avut o raceala indelungata. cum e cu vaccinu la un an?

Răspunsuri
Parca se poate face pana la un an jumatate. Sigur va faceti voi bine repede, nu mai este atat de mult din iarna. O ultima zapada si am scapat!
Si noi am facut vaccinul de 1 an mai tarziu si nu a fost nici o problema ... Dupa vaccin simptomele cunoscute - febra, iritabilitate - dar au trecut repede. Atunci cand faceti vaccinul nu trebuie sa fie deloc racit, nici macar nasucul un pic infundat. Sanatate multa!
Prima doza de vaccin ROR se administreaza copiilor ca parte din programul national obligatoriu de vaccinare in intervalul de varsta 12-15 luni. Cea de-a doua doza se administreaza la inceperea scolii, de obicei la 7 ani, desi poate fi realizata chiar si la 3 luni de la prima imunizare. In jur de 5-10% dintre copii nu sunt complet imuni ROR dupa prima doza de vaccin, acesta fiind motivul pentru care este necesara si ce-a de-a doua doza, in urma careia raman aprox. 1% din copii partial imuni impotriva celor 3 boli ale copilariei. Daca o persoana a omis vaccinarea, ambele doze pot fi facute oricand dupa varsta de 7 ani, spatiate la 1 an diferenta.
Cateodata, ROR-ul se poate administra mai devreme de implinirea varstei de 1 an si anume: cand copilul a fost expus virusului rujeolei (pojarului)in cazul epidemiilor de pojar, lucru valabil si pentru adulti, intrucat anticorpii se dezvolta mai repede in urma vaccinarii decat in cazul infectarii pe cale naturala. Adultii deja imunizati de 2 ori nu prezinta niciun risc in efectuarea unei a 3-a doze de vaccin (de exemplu daca nu se cunoaste istoricul medical al pacientului).cand plecati din tara intr-o zona cu incidenta mare a rujeolei injectie 200x125 Vaccinul ROR (rujeola oreion rubeola). Vaccinul se injecteaza printr-o singura injectie, subcutanat, adica sub pielea (si nu in muschiul) coapsei sau bratul
Vaccinul nu se administreaza in urmatoarele situatii: sarcina si alaptare,
au fost administrate injectii cu imunoglobulina (anticorpi pentru lupta impotriva infectiilor) sau alt compus de sange in ultimele 3 luni reactie adversa severe la neomicina (antibiotic) sau gelatina ,persoana are un sistem imunitar slabit copilul este foarte bolnav (copilul va fi supus unui control medical riguros inainte de efectuarea vaccinului, iar la cei bolnavi sau cu febra se va amana vaccinarea pana la insanatosire).
buna,
la fel am inteles si eu ca se poate face pana la un an jumatate. cel mai bine intrebi doctorul pediatru.ce alternativa ti-a dat?ar fi trebuit sa iti explice in ce consta, ce se poate face in acest caz,cat se poate intarzia, care ar fi riscurile?cred ca conteaza foarte mult sa ai o relatie deschisa cu medicul, pentru binele copilului.
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!