Sari la conținut

O proaspătă mamă, răpusă de furia laptelui. Femeia ar fi ignorat tratamentul pe care trebuia să-l urmeze

Vezi gGalerie foto

O proaspătă mamă din Sibiu a decedat, la doar 7 zile după ce a dat naștere. Motivul? Mastită netratată.

Femeia, în vârstă de 32 de ani, a născut în urmă cu o săptămână la o clinică privată din Sibiu. Totul a decurs normal, dar peste câteva zile tânăra mamă a ajuns la spitalul de stat din oraș, pe motiv că nu se simțea bine deloc. Aici, medicii au observat că femeia are o inflamație la nivelul sânilor, prescriindu-i tratament cu antibiotic. Se pare, însă, că tânăra ar fi refuzat să ia tratamentul, pe motiv că și-a dorit să alăpteze în continuare, aşa că a revenit în camera de gardă după doar 24 de ore, când, din păcate, a fost prea târziu.

"I s-a prescris o reţetă cu antibiotic cu indicaţii de reevaluare dacă i se schimbă starea de sănătate. Pacienta s-a prezentat din nou la Spitalul Judeţean Sibiu, la aproximativ 24 de ore în stare extrem de gravă, cu fenomene clinice de şoc toxicoseptic şi insuficienţă multiplă de organe. Pe cursul nopţii evoluţia a fost nefavorabilă, a făcut trei stopuri cardio respiratorii şi din păcate, a fost declarat decesul”, a declarat Cristina Balau, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

Spitalul a deschis și o anchetă în acest caz, pentru a stabili cu exactitate cauza morții tinerei femei.

Ce este furia laptelui?

Furia laptelui se declanșează atunci când sânii trec de la producția de colostru la producția de lapte propriu-zis. Cam la 72 de ore după naștere, sânii încep să producă lapte în abundență, pentru a putea hrăni copilul. De aceea, crește fluxul de sânge către sâni, iar țesuturile se umflă, rezultând sâni umflați, plini, angorjați.
Este bine de știut că nu toate mămicile ajung la ceea ce numim furia laptelui. La unele femei sânii devin doar puțin umflați, nu exista durere sau febră, ci doar un ușor disconfort.

Pot fi administrate antibiotice, în alăptare?

În majoritatea cazurilor, antibioticele sunt sigure pentru administrare în perioada alăptării, atât pentru mamă, cât și pentru sugar.
Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, antibioticele se numără printre medicamentele cel mai frecvent prescrise către proaspetele mămici și, într-adevăr, o parte din substanță ajunge în laptele matern. Cu toate acestea, antibiotice sunt prescrise în anumite situații și bebelușilor, cu administrare directă, deci urmele de antibiotic care se transferă în laptele matern nu ar trebui să impună probleme sau riscuri pentru sănătate.
 


 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!