Sari la conținut

Părinții care au reușit imposibilul: și-au antrenat la oliță bebelușul de numai 2 săptămâni

Vezi gGalerie foto

Montana Lower și Tom Linwood, părinții micuței Blue, susțin că fiica lor nu a mai folosit scutecelul de când avea două săptămâni. Pentru a-și antrena fetița la olița, cei doi au folosit o metodă cunoscută.

Cercetările spun că, în timp ce unii copii pot fi pregătiți pentru antrenamentul la oliță între 18 și 24 de luni, alții pot să nu fie pregătiți până la împlinirea vârstei de 3 ani. Cu toate acestea, acești părinți susțin că bebelușul lor a început să folosească olița la numai 2 săptămâni.

Potrivit cuplului, metoda presupune comunicarea prin eliminare, care înseamnă „să-ți asculți copilul când vrea să meargă la toaletă.”

Mămica fetiței a spus: „S-ar putea să vă întrebați de ce folosim această metodă. Oricum copilul trebuie să își facă nevoile și este mult mai igienic dacă îl duci la toaletă”.

Tăticul lui Blue a adăugat: „Copilul înțelege că este auzit și că nevoile lui sunt îndeplinite. Această abordare duce la conexiunea cu copilul tău.” Deși uneori cei doi îi mai pun scutecele micuței Blue, tăticul a spus că motivul pentru care au renunțat la scutecele este pentru că acestea sunt destul de scumpe.

Tânărul cuplu a sfătuit părinții care se gândesc să facă același lucru să-și „asculte copilul” atunci când vrea să meargă la toaletă.

„Fiecare mamă știe când copilului îi este foame și când trebuie să meargă la toaletă. Trebuie doar să-l asculți”, a spus mămica.

Părinții au dezvăluit că Blue a înțeles conceptul de a folosi olița într-o singură zi.

„Blue a avut o zi pentru a afla că trebuie să meargă la toaletă. Apoi, după aceea, depindea de noi să citim semnele”, a transmis mămica.


 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!