Sari la conținut

"Plânsul cu spasme" sau "plânsul care îți taie respirația". Cum gestionăm plânsul cu spasme, la copii?

Plânsul cu spasme este acel moment de panică în care copilul plânge atât de intens încât, pentru câteva secunde, încetează să mai respire, iar chipul lui capătă o nuanță de violet.

Plânsul cu spasme afectează 10% dintre copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 3 ani. În timpul plânsului cu spasme, mamele au sentimentul că bebelușii lor se sufocă pentru că buzele lor devin albastre și, timp de câteva secunde, ei nu pot respira. Plânsul cu spasme este un tip de apnee infantilă legată de o încărcătură emoțională ridicată. Cel mai adesea, bebelușii își revin în decurs de 10 secunde, dar după această experiență, este posibil să-i vezi ceva mai obosiți, ba chiar somnoroși.

Un bebeluș de 2 ani nu va face niciodată acest lucru pentru a atrage atenția. Totuși, trebuie să ne amintim că bebelușii care plâng cu spasme moștenesc, de obicei, această trăsătură de la unul dintre părinții lor. Este un comportament genetic care nu poate fi controlat și care are de-a face mai ales cu o „explozie” emoțională necontrolată.

Furia sau frustrarea copilului

Unii copii plâng cu atâta intensitate încât se opresc din a mai respira. Cel mai adesea, spasmele cu suspine apar în următoarele situații:

  • Când copilul este obosit
  • Când îi schimbi scutecele, îl hrănești sau în timpul băii.
  • Înainte de a merge la culcare.

Acest tip de tulburare are un impact mare asupra taților și mamelor, deoarece sunt recurente și incontrolabile în același timp. Nu contează dacă încerci să fii mai atentă pentru ca micuțul tău să nu înceapă să plângă. El e încă prea mic și frustrarea îl va face să plângă pe nerăsuflate pentru câteva secunde.

Ce ar trebui să faci dacă puiul tău suferă de un spasm cu plâns în hohote?

  • Rămâi calmă, amintește-ți mereu că micuțul tău se va liniști.
  • Nu îi intensifica starea emoțională, nu țipa la el și, cu atât mai puțin, nu introdu nimic în gurița lui pentru că se poate îneca.
  • Lasă-l să se liniștească, chiar dacă durează mai mult decât de obicei.

Când ar trebui să te îngrijoreze plânsul cu spasme?

Pentru a rămâne calmă, amintește-ți întotdeauna că secvența apneei de plâns are următoarele faze: Plâns, apnee, rigiditate, modificare nuanță piele, plâns după 10 sau 15 secunde, apoi, somnolență.

Trebuie să mergi la pediatru în cazul în care copilul tău suferă de spasme de plâns când are mai puțin de 6 luni. De asemenea, nu este normal ca această apnee emoțională să dureze aproape un minut. Dacă aceste tipuri de episoade sunt foarte recurente și durează mult timp, consultă un specialist.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!