Sari la conținut

Și-a salvat copilul de doar 10 zile, datorită instinctului matern. Doctorii îi spuneau că totul este în regulă

Povestea unei familii din Scoția ne arată că nimic nu este mai puternic decât legătura mamă-copil!

Un cuplu și-a dus copilul bebelușul în vârstă de 10 zile la medicul de familie, văzând că acesta a început să nu se mai hrănească cum trebuie. Micuțul Callan respira rapid și prezenta semne că ceva nu ar fi în regulă. Părinții nu și-au dat seama despre ce ar fi vorba, dar l-au dus la doctor, unde li s-a spus că totul este în regulă.

Medicii nu au observat un defect cardiac, așa că au dat asigurări că starea copilului este una bună și că probabil acesta suferă de o simplă infecție virală.
Instinctul mamei spunea, însă, altceva.

Cuplul a ajuns la un alt spital cu copilul, unde medicii au susținut același lucru – că bebelușul se simte bine.

„Când a fost verificat de un pediatru, acesta a spus că este bine și să îl ducem acasă", a spus mama copilului.

Femeia și-a ascultat instinctul matern și s-a dus din nou la medicul de familie, care a trimis-o înapoi la spital. De data aceasta, medicii au diagnosticat copilul cu coarctație de aortă –afecțiunea medicală caracterizată prin secțiuni prea înguste ale vasului principal care transportă sângele în corp.

Citește și Instinctul matern i-a salvat viața bebelușului ei. Avertismentul urgent al unei mame pentru toți părinții

„Ni s-a spus să ne pregătim pentru ce e mai rău, deoarece era bolnav. Am fost în stare de șoc", a povestit mama.

Micuțul a fost conectat la un aparat de bypass cardiac înainte de a fi supus unei operații salvatoare la vârsta de două săptămâni.

„Este vital ca ratele de detectare a sarcinii să crească și să ajute la salvarea de vieți”, susține ea.

„În cazul unor afecțiuni cardiace grave, doar 50% dintre acestea sunt depistate în timpul sarcinii și trebuie să creștem acest procent cu mai multă pregătire și conștientizare”, a declarat Joyce Lim, cardiolog consultant la Spitalul de Copii Alder Hey din Liverpool.

Callan, acum în plină dezvoltare, este unul dintre cei 125 de bebeluși născuți în fiecare an cu o boală cardiacă gravă nedetectată. Aproximativ 1.000 de persoane părăsesc spitalul anual cu boli cardiace congenitale nediagnosticate și aproximativ 240 mor.

Mama bebelușului este profesoară la o școală primară din Paisley, Renfrewshire, Scoția și a ales să se implice în diverse campanii care susțin diagnosticarea precoce a bolilor, la copiii mici. Voluntarii susține utilizarea aparatelor de pulsoximetrie, care pot salva vieți în maternități. Dispozitivele, care nu fac parte din controalele obligatorii de sănătate ale nou-născuților NHS, detectează scăderea oxigenului din sânge, ceea ce poate indica defecte cardiace.

Sursa







 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!