Sari la conținut

Tratamentul gastroenteritei

Tratamentul consta in general in odihna si in absortia de importante cantitati de lichide carora li se adauga zahar si sare de bucatarie pentru a compensa apa si electrolitii pierduti prin diaree si voma.

Cum tratezi gastroenterita

In primul rand, va trebui sa suni medicul bebelusului si sa-i spui ce se intampla, mai ales daca bebelusul are sub 6 luni. Daca bebelusul vomita si are diaree, doctorul s-ar putea sa vrea sa il vada si ii va prescrie un tratament si iti va spune sa te asiguri ca bebelusul nu se va deshidrata. Continua alaptarea  dar evita sucurile, bauturile acidulate, care pot inrautati diareea pentru ca intestinul, care a fost afectat nu va putea metaboliza continutul crescut de zahar.
                                

Daca bebelusul deja a trecut pe alimente solide si nu are un caz grav de gastroenterita, cu diaree dar fara voma, va putea, in ciuda infectiei  sa continue sa manance cantitati mici si probabil  nu va avea nevoie de tratament special. Laptele pe care il primeste ca hrana va fi de ajuns pentru a-l mentine hidratat. Nu administra niciodata medicamente antidiareice care ii vor prelungi boala si pot provoca efecte secundare.
 

Cand poate reveni bebelusul la o alimentatie normala?

Daca bebelusul primeste deja mancare solida, in momentul in care simptomele incep sa cedeze, iar apetitul revine, mai mult ca sigur ca doctorul iti va recomanda incetarea tratamentului si revenirea progresiva la dieta normala.

Dupa parerea specialistilor, aceasta trebuie sa contina: paine, cereale, orez, carne alba, iaurt, fructe si vegetale. Studiile arata ca revenirea cat mai rapida la o dieta normala reduce la jumatate perioada de vindecare, pentru ca ofera organismului elementele esentiale pentru a-l juta sa lupte impotriva infectiei. Pe de alta parte, daca bebelusul tau este privat de anumiti nutrienti va lupta mult mai greu impotriva infectiei. Daca pentru cateva zile nu va avea pofta de mancare nu trebuie sa iti faci griji, atata timp cat este hidratat, totul va fi in ordine.
 

Cum poti preveni infectarea?

Pentru ca multe cazuri de gastroenterita sunt provocate de mainile murdare. Spala manutele bebelusului cu apa calda si sapun imediat dupa toaleta si inainte de mese sau de a atinge mancarea. Acelasi lucru trebuie sa fie valabil si pentru ceilalti membri ai familiei. Este, de asemenea, un exercitiu bun pentru viitor sa speli mainile bebelusului cat mai des. Mai mult, asigura-te ca urmezi regulile sanitare de preparare a hranei.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!