Sari la conținut

Un bebeluș de o lună a murit la spitalul din Târgu Jiu. Cu o zi înainte, fusese trimis acasă de medici, pe motiv că e constipat

Un bebeluș de o lună a murit în spital din Târgu Jiu, la doar o zi după ce fusese trimis acasă de medici, pe motiv că e constipat. Micuțul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvat de doctori.

Tragedia s-a petrecut miercuri dimineață, în jurul orei 08:00, la Camera de Gardă Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Când a ajuns la spital adus de părinți, bebelușul de o lună era în stop cardio-respirator. O echipă formată din medici de la pediatrie, ATI și cardiologie i-au acordat imediat primul ajutor micuțului.

"Sugarul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul. În cursul zilei de mâine (n. red joi) va fi efectuată necropsia, al cărei rezultat va fi comunicat. Au fost anunțate Serviciul de Medicină Legală, Inspectoratul Județean de Poliție Gorj și Direcția de Sănătate Publică Gorj”, a declarat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Acum este anchetă la spital, și asta deoarece bebelușul fusese văzut de medici și cu o zi în urmă. La recomandarea doctorului, familia l-a luat acasă pe cel mic, urmând să-i administreze tratamentul recomandat.

"Familia s-a prezentat pe 21 mai după-amiază, la Cabinetul de Pediatrie din Ambulatoriu, acuzând constipație (lipsă scaun). A fost consultat de medic; în timpul consultului sugarul a prezentat scaun. I s-a recomandat tratament și monitorizare prin cabinetul medicului de familie", a mai spus purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu pentru sursa citată. Polițiștii au deschis dosar penal și așteaptă și rezultatele necropsiei, pentru a stabili circumstanțele în care s-a petrecut tragedia.

Sursa






 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!